یک نهاد حقوقبشری در پاکستان، نشستی را پیرامون رسیدگی به وضعیت مهاجران افغان در پاکستان برگزار کرده است. در این نشست که نمایندگان شماری از کشورها و کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان، مقامهای حکومت پاکستان و فعالان مدنی افغانستان حضور داشته، وضعیت بحرانی مهاجران افغان در پاکستان را ارزیابی کرده اند.
نمایندهی کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان، در این نشست گفته است که پاکستان باید سیاست خود را در برابر مهاجران افغان تغییر دهد. «ما به صورت مستقیم با مهاجران در ارتباط هستیم و همه خدمات خود را در اختیار شان قرار میدهیم و از سال ۲۰۲۲ ما تصدیق مهاجرت داده نمیتوانیم و حکومت پاکستان خود شان تصدیق میدهد و ما به دنبال تغییر سیاست پاکستان در برابر مهاجران هستیم.»
سلاموطندار را در تلگرام دنبال کنید
در همین حال، شماری از اشتراککنندگان در این نشست، از برخورد پاکستان در برابر مهاجران افغان، انتقاد کرده و گفته اند که پاکستان باید در بارهی وضعیت مهاجران افغان در پاکستان روی یک کارشیوهی جدید کار کند.
افراسیاب ختک، عضو پیشین مجلس نمایندگان پاکستان، در این نشست گفته است: «بیشتر از چهار دهه از مهاجران افغانستان که در پاکستان آمده اند، میگذرد و مهاجران توانسته با مردم پاکستان روابط خوبی را حفظ کنند و باید روی یک کارشیوهی جدید به مهاجران تلاش شود.»
از سویی هم، رازمحمد سلیمانخیل، نمایندهی مهاجران افغان در پاکستان که در این نشست اشتراک کرده، میگوید که این نشست زمینه را مساعد کرد تا وضعیت مهاجران افغان در پاکستان از ابعاد مختلف بررسی و صحبت شود.
او میافزاید که در این نشست اشتراککنندگان از پاکستان خواسته اند روند اخراج اجباری مهاجران افغان را فوری متوقف کند. «مهاجران با داشتن کارت مهاجرت در زندان استند و اینها در این باره پالیسی مشخصی ندارند. ما خواستیم که از بازداشتها جلوگیری و روند اخراج اجباری مهاجران را متوقف کنند.»
سلاموطندار را در اکس دنبال کنید
این نشست در حالی برگزار میشود که پیش از این برخی از نهادهای جهانی گفته اند که اخراج مهاجران افغان از کشورهای همسایه به ویژه پاکستان در فصل سرما و وضعیت بد اقتصادی شهروندان افغانستان، فاجعهبار خواهد بود.
با این حال، سازمان بینالمللی مهاجرت، به تازگی گفته است که بیش از ۵۰۰ هزار مهاجر افغان در چهار ماه گذشته؛ از روزی که پاکستان دستور اخراج مهاجران بدون مدرک را صادر کرده، به افغانستان برگشته اند.