در ادامهی واکنشها و نگرانیها از پیامد ادامهی اعمال محدودیتها از سوی امارت اسلامی در افغانستان به ویژه در بخش کار زنان و آموزش دختران، روزا اوتونبایوا، رییس دفتر هیئت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما)، میگوید که این وضعیت روند ارائهی کمکهای انساندوستانه به افغانستان از سوی جامعهی جهانی را متأثر میکند.
بانو اوتونبایوا که نمایندهی ویژهی دبیرکل سازمان ملل متحد برای افغانستان نیز است، امروز در برنامهای به مناسبت تجلیل از روز جهانی رادیو در دفتر مؤسسهی رسانهای سلام افغانستان (رادیو سلاموطندار)، میافزاید که در دیدارهایش با مقامهای امارت اسلامی همواره از پیامد منفی اعمال محدودیتها در افغانستان به ویژه در بخش کار و آموزش زنان، هشدار داده است.
رییس یوناما تأکید میکند که جهان با توجه به وضعیت شهروندان افغانستان، آمادهی ارائهی کمک به این کشور است؛ اما به گفتهی او، محدودیتهای وضعشده از سوی حکومت کنونی افغانستان در برابر این کمکها ممانعت ایجاد میکند و سبب میشود که افغانستان از مسیر توسعه بازداشته شود.
سلاموطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید
او میگوید: «ما میخواهیم افغانستان به سوی مثبت حرکت کند، شرط این که پالیسیهای محدودکننده لغو شود.»
نمایندهی ویژهی دبیرکل سازمان ملل متحد برای افغانستان، بحران بشری جاری در کشور را نگرانکننده میداند و میافزاید که رسیدگی به این بحران، نیازمند ارائهی کمکهای جهانی است.
روزا اوتونبایوا همچنان تأکید میکند که سازمان ملل متحد در نظر دارد برای رسیدگی به این وضعیت، به دستکم ۲۸ میلیون تن در افغانستان کمک ارائه کند.
امروز (دوشنبه، ۲۴ دلو/۱۳ فبروری)، برابر با روز جهانی رادیو است. از این روز، در برنامهای در دفتر مؤسسهی رسانهای سلام افغانستان با حضور روزا اوتونبایوا، نمایندهی ویژهی دبیرکل سازمان ملل متحد برای افغانستان، پاتریشیا مک فیلپس، رییس سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی ملل متحد (یونسکو) در افغانستان، رهبری این رسانه و خبرنگاران و کارمندان آن تجلیل شد.
روزا اوتونبایوا در این برنامه با اشاره به چالشهایی که هماکنون در افغانستان در برابر رسانهها و کار رسانهای وجود دارد، بر اهمیت فعالیت رسانههای جمعی به ویژه رسانههای شنیداری، تأکید کرد.
رییس یوناما میگوید: «با وجود مشکلاتی که شما دارید، کار خیلی مثبت و مهمی را که انجام میدهید، روشنسازی اذهان مردم و جامعه است. شما برنامههای مختلفی دارید که از این طریق ذهنیت جامعه را روشن میسازید.»
سلاموطندار فارسی را در تویتر دنبال کنید
رییس دفتر هیئت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان، در این برنامه همچنان از تداوم همکاریهای این نهاد با رسانهها به ویژه رسانههای شنیداری و تلاشهای یوناما برای زمینهسازی بهتر به منظور فعالیت رسانهای از طریق گفتوگو با مقامهای امارت اسلامی، اطمینان داد.
در همین حال، پاتریشیا مک فیلپس، رییس یونسکو در افغانستان، در برنامهی تجلیل از روز جهانی رادیو در دفتر رادیو سلاموطندار میگوید: «یونسکو برای پشتیبانی از خبرنگاران و رسانهها، برنامههای زیادی دارد و ما مصمم هستیم که به این برنامهها ادامه دهیم.»
گفتنی است که امسال از روز جهانی رادیو در افغانستان در حالی بزرگداشت میشود که بر اساس اعلام نهاد پشتیبان رسانههای آزاد افغانستان (نی)، نزدیک به نیمی از رادیوها در کشور غیرفعال شده اند.