با این که پس از رویکارآمدن امارت اسلامی درگیریهای مسلحانه در کشور به گونهی چشمگیری کاهش یافته است؛ اما وقوع حملههای انفجاری و رویدادهای جنایی، همچنان جان و سلامت فیزیکی و روانی شهروندان را تهدید میکند.
در تازهترین مورد، یک حملهی انفجاری حوالی ساعت ۶:۰۰ شام گذشته در جادهی پشتونستان، از مربوطات حوزهی دوم امنیتی شهر کابل رخ داد که بر اساس معلومات فرماندهی امنیهی کابل، دو غیرنظامی در آن زخمی شده اند.
در همین حال، محمدناصر، پدر جوانی که جسد سوختهاش شنبه، ۱۵ دلو، از ساحهی سمت پنجم امنیتی شهر شبرغان، مرکز جوزجان یافت شد، از امارت اسلامی خواهان تأمین عدالت است.
سلاموطندار فارسی را در تویتر دنبال کنید
او میگوید: «از امارت اسلامی میخواهم که قاتلان پسرم را پیدا کند. اکنون در این چند روز میشود به ما هیچ چیزی نداده و پیشرفتی نداشته اند، رفتار خوب دارند و کار کرده روان هستند؛ اما هنوز کدام نتیجه به دست نیامده است.»
همین گونه، در رویداد خونین دیگری جمعهشب، ۱۴ دلو، در روستای «جرقلعه»ی ولسوالی چمتال بلخ، هفت عضو یک خانواده از سوی افراد مسلح ناشناس کشته شدند. وقوع رویدادهای جنایی در ماههای پسین، حس ناامنی را در شهروندان افزایش داده است.
یکی از باشندگان کابل که نخواست نامش در گزارش نوشته شود، به سلاموطندار میگوید: «نگرانیها زیاد است، گفتیم آرامی میشود؛ اما از یک سو صدای انتحار و از سوی دیگر صدای انفجار را میشنویم. امارت اسلامی از اینها جلوگیری کند.»
نویدالله (نام مستعار)، باشندهی کاپیسا که نزدیک به دو ماه پیش عضوی از خانوادهاش را در رویداد جناییای از دست داده است، از امارت اسلامی میخواهد که با عاملان این رویدادها برخورد جدی داشته باشد. او میگوید: «خواست ما از امارت اسلامی این است که قاتلان را به سزای اعمال شان برسانند.»
نگرانیها از افزایش رویدادهای جنایی در کشور در حالی بالا گرفته است که اکنون شهروندان از ناداری نیز رنج میبرند؛ شرایطی که به باور آگاهان، میتواند عامل اصلی افزایش ناامنیها به ویژه وقوع رویدادهای جنایی باشد.
یوسف امین زازی، آگاه مسائل نظامی، در این باره میگوید: «جرایم یکی در ولایتها و اطراف است و یکی هم در شهرهای بزرگ است، این تفاوت دارد. در این وضعیت مورد بسیار مهم این است که مردم بیکار اند، پول ندارند و اقتصاد مردم خراب است، این سطح جرایم را بالا میبرد و این نگرانی بسیار بزرگ است.»
سلاموطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید
با این حال، مسئولان وزارت امور داخله، با خبردادن از کاهش ناامنی و رویدادهای جنایی در مقایسه با گذشته، میگویند که تلاشهای جدی برای تأمین هرچه بهتر امنیت جریان دارد.
عبدالنافع تکور، سخنگوی این وزارت، به سلاموطندار میگوید:
«ما به هیچ وجه نمیخواهیم که هموطنان ما با مشکل امنیتی روبهرو شوند یا این که از این مورد هموطنان زجر ببینند.»
این در حالی است که مسئولان وزارت امور داخله، به تازگی گفته اند که در یک سال گذشته کمازکم ۱۵۹۱ رویداد قتل در سراسر کشور رخ داده است.