تصمیم بسته‌شدن انستیتیوت‌های طبی؛ ازدست‌رفتن فرصت‌های آموزشی یا تهدید سلامت جامعه

این دانش‌جویان، از نگرانی عمیق خود در باره‌ی آینده‌ای نامعلوم و افزایش افسردگی ناشی از احتمال اجرایی‌شدن این تصمیم، سخن می‌گویند. بسیاری از این دختران که پس از بسته‌شدن دانش‌گاه‌ها، به انستیتیوت‌ها رو آورده بودند، می‌گویند که در صورت بسته‌شدن انستیتیوت‌های طبی، دیگر هیچ راهی برای ادامه‌ی تحصیل نخواهند داشت.

مرگ تدریجی؛ آلودگی روزافزون هوا چه تأثیری بر سلامت پایتخت‌نشینان دارد؟

هر روز صبح امید باشندگان کابل برای تنفس هوای تازه در میان دودی خفه‌کننده به محاق می‌رود. پلاستیک، تایر و زغال‌سنگ در بخاری‌های خانه‌ها و کارخانه‌ها می‌سوزد و هوای کابل را به کابوسی مرگ‌بار تبدیل کرده است. این آلودگی نفس‌گیر دیگر تنها یک مشکل نیست؛ بل که هشدار جدی برای فاجعه‌ای است که سایه‌اش بر این شهر سنگینی می‌کند.

آلودگی هوا در کابل؛ باشندگان: اداره‌ی محیط زیست کنترل کند

شماری از باشندگان شهر کابل، با شکایت از افزایش آلودگی هوا در این شهر، خواهان کنترل آن از سوی اداره‌ی ملی حفاظت محیط زیست اند. محمود، باشنده‌ی ناحیه‌ی چهارم شهر کابل، می‌گوید که آلودگی هوا او و اعضای خانواده‌اش را بیمار کرده است. شماری از جوانان، برای کاهش آلودگی هوا کارزارهای آگاهی‌دهی را به گونه‌ی آنلاین راه انداخته اند.

آمار مبتلایان به دیابت در بلخ افزایش یافته است

مسئولان در ریاست صحت عامه‌ی‌ بلخ، می‌گویند که در جریان روزهای پسین آمار مبتلایان به دیابت (بیماری قند) در این ولایت افزایش یافته است. عبدالوحید یوسفی، مسئول بخش داخله‌ی عمومی در شفاخانه‌ی حوزه‌ای ابوعلی سینای بلخی، می‌گوید که در جریان هشت ماه نخست سال روان خورشیدی نزدیک به ۸۰۰ فرد مبتلا به دیابت در این شفاخانه بستری شده ‌اند.