مسئولان بانک مرکزی افغانستان، می‌گویند که با تصویب استراتژی توسعه‌ی پرداخت‌های الکترونیکی، راه برای مدرن‌سازی نظام مالی، شفافیت و پاسخ‌گویی هموار شده و ارائه خدمات مالی سریع و مدرن در منطقه‌های دورافتاده نیز فراهم می‌شود.

صدیق‌الله خالد، معاون نخست بانک مرکزی افغانستان، در نشستی با نمایندگان اتحادیه‌ی مؤسسه‌های خدمات پولی و پرداخت‌های الکترونیکی افغانستان، گفته که روند تطبیق استراتژی توسعه‌ی پرداخت‌های الکترونیکی به زودی آغاز می‌شود.

در این نشست، در باره‌ی مسئولیت‌های نهادهای ذیربط در چهارچوب استراتژی جامع توسعه پرداخت‌های الکترونیکی و نقش مؤسسه‌های پرداخت الکترونیکی بحث و تبادل نظر شده است.

آقای خالد، استراتژی جامع پرداخت‌های الکترونیکی را گامی مهم در راستای مدرن‌سازی نظام مالی افغانستان عنوان کرده است.

حسیب‌الله نوری، سخن‌گوی بانک مرکزی افغانستان، در این باره به سلام‌وطندار گفت: «نشستی به ریاست معاون اول بانک مرکزی افغانستان، صدیق‌الله خالد، با نمایندگان مؤسسه‌ها پول و پرداخت‌های الکترونیکی برگزار شد که در آن در باره‌ی جمع‌آوری عواید از طریق سیستم‌های الکترونیکی و تطبیق استراتژی جامع پرداخت‌های الکترونیکی گفت‌وگو صورت گرفت.»

معاون اول بانک مرکزی افغانستان، گفته که تطبیق استراتژی توسعه‌ی پرداخت‌های الکترونیکی، یک مسئولیت ملی است و همه نهادهای مربوط و مؤسسه‌های الکترونیکی باید در این زمینه نقش مثبت خود را ایفا کنند.

در نشست برگزارشده، نمایندگان مؤسسه‌های پولی و پرداخت‌های الکترونیکی، این استراتژی را دست‌آوردی مهم دانسته ‌اند.

حسیب‌الله نوری می‌افزاید: «نمایندگان مؤسسات پول و پرداخت‌های الکترونیکی در این نشست، این استراتژی را یک دست‌آورد مهم خوانده و تلاش‌های بانک مرکزی افغانستان را در این بخش ستودند. بانک مرکزی نیز، از جانب خود اطمینان داد که برای عملی‌شدن این استراتژی، به ‌زودی گام‌های مؤثر و عملی برداشته خواهد شد تا شهروندان به خدمات مالی آسان و امن دست‌رسی پیدا کنند.»

در همین حال، برخی کارشناسان اقتصادی، می‌گویند که در شرایط کنونی، مدرن‌سازی معاملات الکترونیکی یک نیاز اساسی جامعه است. به باور آن‌ها، اگر معاملات نقدی به ‌صورت الکترونیکی انجام شود، از فرسوده‌شدن سریع پول فزیکی جلوگیری خواهد شد.

امیدالله قاسم‌زی، کارشناس اقتصادی، در این باره می‌گوید: «در کل، مدرن‌سازی معاملات الکترونیکی با توجه به شرایط عصری کنونی، یکی از ضرورت‌های اساسی جامعه امروزی است. اگر معاملات به‌ شکل الکترونیکی انجام شود، از یک‌سو از فرسوده‌شدن پول فیزیکی که با هزینه‌های هنگفت چاپ می‌شود جلوگیری خواهد شد و از سوی دیگر، این امر باعث تسریع و تسهیل روند معاملات می‌گردد. همچنان، سبب افزایش اعتبار سرمایه‌گذاری در کشور می‌شود که در نهایت به افزایش سرمایه‌گذاری و رشد اقتصادی کشور منجر خواهد شد.»

برخی دیگر از کارشناسان اقتصادی نیز، می‌گویند که استفاده از پول الکترونیکی به‌جای پول نقد، می‌تواند روند معاملات را شفاف‌تر و سریع‌تر کند و گسترش آن، می ‌واند برای اقتصاد افغانستان سودمند واقع شود.

عبدالنصیر ریشتیا، کارشناس اقتصادی، در این باره می گوید: «زمانی‌  که به‌جای پول نقد از پول الکترونیکی یا پول دیجیتال استفاده می‌کنید، نخست این که کارهای شما در دادوستد بسیار سریع‌تر انجام می‌شود؛ دوم، شفافیت به‌وجود می‌آید؛ سوم، پول نقد در مدت کوتاهی فرسوده می‌شود و دوباره نیاز به چاپ و نشر دارد. پول نقد سریع‌ترین انتقال‌دهنده امراض است و از لحاظ صحی نیز مشکلاتی ایجاد می‌کند. همچنان از نظر امنیتی، پول نقد خطرات بیش‌تری نسبت به پول الکترونیکی دارد.»

بانک مرکزی افغانستان هم‌چنان می‌گوید که برای عملی‌شدن استراتژی توسعه پرداخت‌های الکترونیکی، پلان مشخصی آماده شده که به‌زودی با هم‌آهنگی نهادهای مربوط و مؤسسه‌های پولی و پرداخت‌های الکترونیکی، تطبیق خواهد شد.

مرتبط با این خبر:

کلیدواژه‌ها:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: