کنفرانس «نوآوری در علوم ساینسی» برای هم‌کاری با افراد دارای معلولیت نابینایی امروز (چهارشنبه، ۵ حوت) از سوی اداره‌ی تعلیمات تخنیکی و مسلکی و کمیته‌ی ناروی در افغانستان برگزار شد.

عبدالودود عمر، رییس امور دانش‌آموزان و دانش‌جویان اداره‌ی تعلیمات تخنیکی و مسلکی، می‌گوید که این کنفرانس به هدف ارتقای سطح ظرفیت آموزگاران و دانش‌آموزان تعلیمات خاص این اداره برگزار شده است. «می‌خواهیم که از این کنفرانس‌ها بیش‌تر برای روشن‌دلان برگزار شود؛ در کنار ارتقای ظرفیت کارمندان، امکانات، وسایل و خدمات بهتر نیز به ما فراهم شود.»

غلام‌سخی وحدت، آمر تعلیمات خاص اداره‌‌ی تعلیمات تخنیکی و مسلکی، از خانواده‌ها می‌خواهد که کودکان دارای معلولیت‌ شان را برای فراگیری آموزش‌ها در مرکزهای تعلیمات خاص این اداره ثبت‌ کنند. او می‌افزاید: «ما تلاش داریم که هیچ کودک دارای معلولیت در افغانستان از آموزش محروم نماند؛ از خانواد‌ه‌ها می‌خواهیم که کودکان شان را برای فراگیری آموزش تعلیمات خاص در مراکز تعلیمات خاص ثبت‌نام کنند.»

فلیپو پترونی، استاد دانش‌گاه چتی پسگارای ایتالیا که به گونه‌ی آنلاین این کنفرانس را ارائه می‌کرد، می‌گوید که افراد دارای معلولیت به دلیل دست‌رسی‌نداشتن به امکانات عصری نمی‌توانند استعداد‌های شان به نمایش‌ بگذارند. «افراد نابینا نالایق نیستند و مشکلات ناتوانی شان نیست که علوم عصری را یاد گرفته نمی‌تواند؛ بل امکانات برای شان فراهم نشده است. دولت در این راستا باید توجه کند.»

در سوی دیگر، شماری از افراد دارای معلولیت که در این نشست اشتراک داشتند، می‌گویند که باید زمینه‌ی کار عملی در بخش علوم ساینسی برای شان فراهم شود.

محمد‌فیاض، دانش‌آموز، می‌گوید: «علوم ساینسی در افغانستان به گونه ی نظری تدریس می‌شود؛ اما در بخش عملی کاری نشده؛ می‌خواهیم که زمینه‌ی علوم ساینسی برای افراد دارای معلولیت به گونه‌ی عملی فراهم شود.»

فرانچیسکا، مسئول ارتباطات و عدالت‌خواهی کمیته‌ی ناروی در افغانستان، می‌گوید که این کمیته برای توان‌بخشی افراد دارای معلولیت برنامه‌هایی را روی دست گرفته است. «ما به جای ناتوانی افراد دارای معلولیت به توانایی شان فکر کنیم؛ ما تلاش داریم که با استفاده از فن‌آوری زمینه‌ی دست‌رسی نابینایان به کانکور را فراهم کنیم.»

سه ماه پیش، دفتر هیئت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما)، اعلام کرد که نزدیک به یک میلیون ۵۰۰ هزار شهروند افغانستان با معلولیت‌های جدی زندگی می‌کنند.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: