فیروزالدین فیروز، وزیر صحت در یک نشست خبری امروز در کابل میگوید، قرصهای آهن (فولیک اسید) که برای دختران دانشآموزان توزیع میشود، هیچ عارضۀ جانبی ندارد.
برنامۀ توزیع قرص آهن بیش از یک دهه است که از سوی مسئولان وزارتهای معارف و صحت برای دختران دانشآموز 10 تا 19 سال راهاندازی میشود.
فیروزالدین فیروز، وزیر صحت در این نشست میگوید که این قرصها در تقویت هوش نقش مهمی دارد. به گفتۀ آقای فیروز، شماری تلاش دارند تا با مغشوشکردن اذهان مردم، دانشآموزان را از استفادۀ قرصهای فولیک اسید باز دارند و شایعه کردهاند که این قرصها سبب ناباروری میشود.
وزیر صحت میافزاید، مصرف این قرصها سبب میشود تا دختران در آینده و مخصوصاً در دوران بارداری دچار بیماری کمخونی نشوند.
میرویس بلخی، سرپرست وزارت معارف میگوید، تا زمانی که دانشآموزان از لحاظ صحی پیشرفت نکنند، تلاشهای معارف برای بهبود وضعیت آنان بینتیجه است. به گفتۀ آقای بلخی، شماری از دانشآموزان به دلیل بیماریهای متعدد نمیتوانند به مکتب حاضر شوند و این موضوع برای وزارت معارف و خانوادۀ دانشآموزان مشکلزا شده است.
شماری از رئیسان معارف ولایتها از تطبیق موفقانۀ برنامۀ توزیع قرص فولیک اسید در مکتبها خبر میدهند و میگویند که این برنامه تنها در شماری از ولسوالیهای ناامن تطبیق نشده است.
رحمتالله سیرت، رئیس معارف دایکندی میگوید که سال گذشته، 1900 آموزگار برای تطبیق برنامۀ توزیع قرص فولیک اسید در این ولایت آموزش دیدهاند و هیچ مشکلی در توزیع آن وجود ندارد. اما نصیراحمد روشان، رئیس معارف ولایت خوست میگوید که تطبیق این برنامه در شماری از ولسوالیهای ناامن با مشکل برخورده است.
بر اساس تحقیقی که در سال 2013 از سوی وزارت معارف انجام شد، از هر 3 کودک در کشور، یک کودک مصاب به کمخونی است. همچنان 40 درصد مادران و 30 درصد دختران بین 10 تا 19 سال دچار این بیماریاند.
مسئولان وزارت معارف میگویند که این وزارت در سالهای 2016 و 2017 بیش از 12 هزار آموزگار، اعضای شوراهای مکتبها و مدیران صحی ولایتها را در بخش توزیع و تطبیق قرص فولیک اسید آموزش داده است.