تجاوز شماری از قاضی‌ها و دادستان‌های حوزۀ غرب بر بانوان بازداشت‌ شده

«نهاد مدنی ـ حقوقی عدالت در افغانستان» با نشر گزارشی گفته است که شماری از قاضی‌ها و دادستان‌های حوزۀ غرب کشور از هر 10 بانویی که بازداشت‌ بوده، بر سه تن آن‌ها تجاوز جنسی کرده اند.

احمدتبریز جرأت، مسؤول این نهاد در حوزۀ غرب کشور امروز (یک‌شنبه) در نشستی خبری گفت، بر بنیاد تحقیق نهاد مدنی ـ حقوقی عدالت در افغانستان 9 دادستان و 6 قاضی در ولایت‌ هرات، 6 دادستان و 4 قاضی در بادغیس، 5 دادستان و 4 قاضی در غور، 4 دادستان و 3 قاضی در فراه و 3 دادستان و 2 قاضی در نیمروز بر زنان زندانی تجاوز کرده اند.

شمس‌الدین شمس، یکی از اعضای نهاد مدنی ـ حقوقی عدالت در افغانستان نیز می‌گوید که این بانوان از سوی این قاضی‌ها و دادستان‌ها نخست به خانه منتقل شده و سپس بر آن‌ها تجاوز صورت می‌گرفته است. 

مسؤولان این نهاد با بیان این مطلب که هنوز عاملان این قضیه‌ها به گونۀ آزادانه گشت و گذار می‌کنند، تأکید کردند که به زودی نام‌های آنان را افشا خواهند کرد..

آقای شمس می‌گوید که برای پایان این تحقیق از سه سال به این‌سو بارها از سوی دادستان‌ها و قاضیها تهدید شده اند. او می‌گوید که در جریان این پژوهش 7 تن از کارمندان‌شان کشته شده و 16 تن دیگر کارمندان این اداره، به شمول تعدادی از زنان در بازداشتگاه به سر می‌برند.

خواستیم در این باره نظر دادستانی کل کشور را نیز داشته باشیم، اما بصیر عزیزی، سخن‌گوی دادستانی کل گفت که چند روز بعد نظرشان را در بارۀ این گزارش منتشر خواهند کرد

پیش از این نیز گزارش‌هایی از سوی نهادهای حقوق بشری مبنی بر تجاوزهای جنسی در زندان‌های افغانستان منتشر شده بود، اما گفته می‌شود که دولت تا کنون در این مورد کار قابل‌توجهی نکرده است.

به اشتراک بگذارید:
به اشتراک گذاری بر روی facebook
به اشتراک گذاری بر روی twitter
به اشتراک گذاری بر روی telegram
به اشتراک گذاری بر روی whatsapp
به اشتراک گذاری بر روی email
به اشتراک گذاری بر روی print

این مطلب در آرشیو سلام وطندار ذخیره شده است.

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید:

فیسبوک

توییتر

تلگرام