زمستان امسال هوای بیشتر مناطق کشور سرد و خشک بود و تا همین اواخر از ابر و باران خبری نبود. قهر طبیعت در ولایت فاریاب هنوز هم پابرجاست. خشکسالی سطح آبهای زیرزمینی را به شدت کاهش داده و بسیاری از کشاورزان فاریابی را از کشتوکار دلسرد ساخته است. این کشاورزان کاهش میزان بارندگی در زمستان را نشانهیی از وقوع خشکسالی در سال آینده میدانند.
خیرمحمد از دهقانان کاریزقلعهی فاریاب با اشاره به خشک شدن جویبارها میگوید، به دلیل نباریدن باران، زمین خشک شده است و اگر باران نبارد مشکلاتی زیادی را در پیدارد. او میگوید همین حالا گاوهای ما در خانه مانده است و قیمت یک بوجی کاه هم 1200 افغانیست، دلیل همهی این مشکلات خشکسالیست.
عزیزالله که به تازگی دست از خرید و فروش گاو و گوسفند برداشته است، میخواهد به طور قاچاقی رهسپار ایران شود؛ زیرا دیگر امیدی به سرسبزی چراگاهها و دشتها ندارد. او میگوید، امسال هیچ باران نباریده و خشکسالی مردم را بسیار نگران کرده است. کشاورزان هنوز چیزی نکاشته اند. او میافزاید به دلیل خشکسالی قیمت گوسفند و بز از 5 هزار افغانی به 3 هزار افغانی کاهش یافته است.
محمد سلیم رنجبر رییس زراعت و مالداری ولایت فاریاب میگوید، گسترش دامنهی خشکسالی سبب شده تا این ریاست از نهادهای کمککننده گندم درخواست کند. او میافزاید، به دلیل خشکسالی و برای مقابله با پیامدهای آن، از وزارت زراعت و مالداری 1500 تُن گندم درخواست شده است.
اما عبدالوهاب اکبری، رییس مبارزه با حوادث طبیعی ولایت فاریاب میگوید، هنوز هم بروز خشکسالی در این ولایت یک احتمال است و اگر خشکسالی رخ دهد، این ریاست برای کمک به کشاورزان آمادگی کامل دارد. او میافزاید، در جلسهیی که از سوی کمیتهی اضطرار این ولایت برگزار شده بود، اعضای اشتراک کننده آمادگی کامل خود را برای کمک به نیازمندان و آسیب دیدگان اعلام کردند.
ولایت فاریاب به دلیل کمآبیهای پیهم و بروز خشکسالیها از یکسو و فرآوری نیمی از کشمش مصرفی کشور از سوی دیگر، به شدت به ذخیرهها و بندهای آب نیازمند است؛ اما به نظر میرسد که دولت برای رفع این نیازها چندان موفق عمل نکرده است.