افغانستان میزبان 4 هزار نیروی دیگر؛ مبارزه علیه تروریسم یا قدرت‌طلبی؟

به زودی آمریکا نزدیک به ۴ هزار نیروی نظامی دیگر را به افغانستان اعزام می‌کند. این تصمیم تا اوایل هفتۀ آینده رسماً اعلام خواهد شد.

اما آگاهان به این باورند که افزایش نیروهای ایالات متحده در افغانستان افزون بر این که نقشی در کاهش ناامنی‌ها نخواهد داشت، بلکه آتش رقابت‌های منطقه‌یی را شعله‌ورتر می‌کند.

جاوید کوهستانی می‌گوید، افزایش نیروهای خارجی نگرانی‌ها را بیشتر خواهد کرد. به گفتۀ او، حضور این نیروها روس‌ها را نگران کرده و افزایش آن، دو قطب جهانی قدرت را به جان هم خواهد انداخت. او از سران حکومت می‌خواهد تا وضعیت را به بهترین نحو ممکن مدیریت کنند.

عتیق‌الله امرخیل، آگاه نظامی نیز به این باور است که اعزام نیروهای بیشتر خارجی به افغانستان راه‌حلِ مبارزه با تروریسم نیست و صرفاً قدرت ایالات متحده در منطقه را تقویت می‌بخشد.

به گفتۀ امرخیل، هم‌گام با افزایش نیروهای آمریکایی، درگیری‌ها در افغانستان هم به اوج خود می‌رسد و رقابت‌های منطقه‌یی هم بیشتر از پیش قوت خواهد گرفت. این آگاه نظامی پیشنهاد می‌کند که بهتر است بیشتر به نیروهای امنیتی افغانستان توجه شود.

اعزام نیروهای آمریکایی به افغانستان امروز یکی از محورهای گفت‌وگوی مجلس نماینده‌گان نیز بود. اعضای مجلس می‌گویند، اعزام نیروی بیشتر از سوی آمریکا فریبی بیش نیست و «سرباز بیشتر راه‌حل پایان جنگ افغانستان نخواهد بود.»

محمدسرور عثمانی فراهی، در نشست امروز می‌گوید، اگر آمریکا بر تعهداتش با افغانستان صادق است تجهیزات و مهمات نیروهای امنیتی افغانستان را تأمین کند، پاکستان را برای نابودی ریشه‌های تروریسم در خاکش فشار دهد و در صورت مخالفت این کشور، کمک‌هایش به اسلام‌آباد را قطع کند.

در حال حاضر 8500 سرباز آمریکایی در افغانستان حضور دارند. مقام‌های آمریکایی می‌گویند، با اعزام نیروهای بیشتر اشتباهات‌ گذشته را تکرار نمی‌کنند و این نیروها با راهبردی جدید وارد خاک افغانستان خواهند شد.

به اشتراک بگذارید:
به اشتراک گذاری بر روی facebook
به اشتراک گذاری بر روی twitter
به اشتراک گذاری بر روی telegram
به اشتراک گذاری بر روی whatsapp
به اشتراک گذاری بر روی email
به اشتراک گذاری بر روی print

این مطلب در آرشیو سلام وطندار ذخیره شده است.

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید:

فیسبوک

توییتر

تلگرام