کمیسیون ویژۀ اصلاح نظام انتخاباتی بررسی قوانین انتخاباتی و قانون وظایف، تشکیل و صلاحیتهای کمیسیونهای انتخاباتی را آغاز کرد.
صدیقالله توحیدی، معاون این کمیسیون امروز (پنجشنبه) در نشستی گفت که قرار است دو کمیته این بررسیها را انجام دهند.
او میگوید که در قوانین انتخابات و قانون تشکیل و صلاحیتهای انتخاباتی باید تغییراتی وارد شود و کمیسیون اصلاحات انتخاباتی، طرح پیشنهادی تعدیلها را تهیه و به حکومت میفرستد.
آقای توحیدی افزود که چهگونهگی آوردن اصلاحات در نظام انتخاباتی هم شامل این بررسیهاست تا تجربۀ گذشته در انتخابات آینده تکرار نشود.
در انتخابات گذشتۀ ریاست جمهوری، کمیسیون مستقل انتخابات متهم به تقلب شد و به دنبال آن، اصلاح نظام انتخاباتی در توافقنامۀ سیاسی ایجاد حکومت وحدت ملی گنجانده شد.
اختلافها بر سر تعیین رییس برای این کمیسیون، آغاز کار آن را به تأخیر انداخت، اما سرانجام رییس جمهور و رییس اجرایی بر سر گزینش رییس، معاون و اعضای این کمیسیون به توافق رسیدند و ریاست جمهوری هفتۀ گذشته نام این افراد را اعلام کرد.
پیش از این رییس جمهور شکریه بارکزی، یکی از اعضای مجلس نمایندهگان را به عنوان رییس کمیسیون اصلاحات انتخاباتی گماشته بود، اما ریاست اجرایی با گزینش خانم بارکزی به حیث رییس این کمیسیون، مخالف بود.
با آغاز کار کمیسیون اصلاحات انتخاباتی، نگرانیهایی دربارۀ نقش این کمیسیون مطرح گردید و گفته شد که کمیسیون نقش مشوره دهنده دارد.
اما آقای توحیدی میگوید که در فرمان ایجاد این کمیسیون نقش مشورتی برای آن تعریف نشده و رییس اجرایی به اعضای کمیسیون اصلاحات انتخاباتی وعده داده تا نظرها و پیشنهادهایشان اجرا شود.
از سوی دیگر، برخی نهادها در کنار نگرانی نسبت به صلاحیتهای این کمیسیون، میگویند که تعیین دورۀ کاری سه ماهه برای کمیسیون ویژۀ اصلاح نظام انتخاباتی، برای آوردن اصلاحات لازم کافی نیست.
اما صدیقالله توحیدی میگوید که دورۀ کاری کمیسیون به درخواست آنان میتواند تمدید شود و این موضوع در فرمان ایجاد کمیسیون اصلاحات انتخاباتی هم ذکر شده است.
کمیسیون اصلاح نظام انتخاباتی روز گذشته (چهارشنبه) رسماً کارش را آغاز کرد و تا زمان تهیۀ دفتر، کارهایش در ساختمان ریاست اجرایی انجام خواهد داد.
شاهسلطان عاکفی رییس، صدیقالله توحیدی معاون و 12 تن دیگر، به شمول دو زن، اعضای کمیسیون ویژۀ اصلاح نظام انتخاباتی هستند.