کشف 5267 اثر باستانی در جریان یک دهه

مقام‌های وزارت اطلاعات و فرهنگ افغانستان می‌گویند که در جریان یک دهۀ گذشته توانسته‌اند 5267 اثر تاریخی و عتیقه را در ولایت‌های کابل، بامیان، میدان‌وردک، بلخ، لوگر و غزنی کشف و جمع‌آوری کنند.

مسؤولان این وزارت امروز در یک نشست گزارش فعالیت‌های یک دهۀ خود را ارایه کردند.

عبدالقدیر تیموری، رییس ادارۀ باستان‌شناسی وزارت اطلاعات و فرهنگ در نشست ارایۀ گزارش فعالیت‌های یک دهۀ گذشته می‌گوید که در ده سال گذشته آن‌ها 118 اثر از نارنج‌تپه، 31 اثر از قولتوت، 2392 اثر از لوگر، 531 اثر از میدان‌وردک، 49 اثر از خواجه‌صفای کابل، 1037 اثر از بلخ، 662 اثر از بامیان و 22 اثر از غزنی به دست آورده اند.

به گفتۀ آقای تیموری، این آثار به لحاظ تاریخی متعلق به دوره‌های مختلف و برخی مربوط به زمان ساسانیان (۲۲۴ تا ۶۵۱ میلادی) و کوشانیان (۶۰ تا سال ۳۷۵ میلادی) می‌شود.

آقای تیموری می‌افزاید که از طریق ماهواره بعضی مناطق نشانه‌گذاری شده که در آن آثار باستانی موجود است، اما به سبب ناامنی نمی‌توان این اثار را استخراج کرد.

کمال سادات، سرپرست وزارت اطلاعات و فرهنگ نیز در این نشست می‌گوید، آثار باستانی و عتیقۀ افغانستان که غیرقانونی به خارج از کشور منتقل شده باید به افغانستان بازگردانده شوند. آقای سادات همچنان از باشنده‌گان کشور می‌خواهد تا اگر آثار باستانی‌یی در خانه دارند به موزۀ ملی تسلیم کنند.

سرپرست وزارت اطلاعات و فرهنگ کشور می‌گوید که در ماه‌های اخیر گروه‌های باستان‌شناسی به شماری از محلات تاریخی که تا حال از نظر پنهان مانده، برای کاوش‌های باستان‌شناسی اعزام شده‌اند.

شمار زیادی از آثاری که در گذشته از ولایت‌های مختلف کشور کشف شده و در موزه‌های کشور نگه‌داری می‌شد، در زمان جنگ‌های داخلی به سرقت رفت و برخی از آن‌ها را گروه طالبان در زمان حاکمیت خود از بین برد.

به اشتراک بگذارید:
به اشتراک گذاری بر روی facebook
به اشتراک گذاری بر روی twitter
به اشتراک گذاری بر روی telegram
به اشتراک گذاری بر روی whatsapp
به اشتراک گذاری بر روی email
به اشتراک گذاری بر روی print

این مطلب در آرشیو سلام وطندار ذخیره شده است.

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید:

فیسبوک

توییتر

تلگرام