بعد از گزینش صلاحالدین ربانی رییس شورای عالی صلح، به حیث وزیر خارجۀ افغانستان، گزارشها مبنی بر جایگزینی افراد در کرسی ریاست شورای عالی صلح افزایش یافته است.
بر بنیاد این گزارشها، قرار است حکومت افغانستان در ساختار رهبری شورای عالی صلح تغییراتی ایجاد کند. گفته میشود که فهرست افراد جایگزین این کرسی به ریاست جمهوری فرستاده شده است اما امینالدین مظفری، منشی شورای عالی صلح میگوید که از چنین فهرستی آگاهی ندارد.
مظفری، دربارۀ این که رییس آیندۀ شورای عالی صلح چه کسی خواهد بود، میگوید که رییس جمهور، به لحاظ قانونی میتواند شخص معینی را معرفی کند، اما در حال حاضر، معرفی چنین شخصی بر میگردد به تفاهم رییس اجرایی و رییس جمهور افغانستان.
دیروز(21 دلو/بهمن) کمیتۀ وضع تحریمها علیه طالبان در سازمان ملل، گزارشی را نشر کرد که بر بنیاد این گزارش، طالبان بیشتر به یک گروه جنایتکار شبیه اند تا مخالفان سیاسی.
طالبان با ایجاد ناآرامیها سرمایهاندوزی میکنند. به همین دلیل، آنان تمایلی به روند صلح نشان نخواهند داد. نشر این گفتهها، فعالیتهای شورای عالی صلح را زیر سوال برده است. در صورتی که طالبان علاقۀ پیوستن به پروسۀ صلح ندارند، چرا پولهای هنگفتی به مصرف میرسد؟
امینالدین مظفری منشی شورای عالی صلح در اینباره میگوید؛ با این که طالبان بر اساس این گزارش، در آدمرباییها و اخاذیها دست دارند اما حلقاتی نیز در این میان وجود دارند که از پروسۀ صلح استقبال میکنند و فعالیتهای این شورا نباید توقف کند.
مظفری همچنان میافزاید، کارکردهای صلاحالدین ربانی در شورای عالی صلح به سبب مصروفیتهایش در وزارت خارجه کاهش یافته است و بر بنیاد قانون، به جای ربانی فرد دیگری این کرسی را تصاحب خواهد کرد.
اسماعیل قاسمیار عضو شورای عالی صلح نیز از جایگزینی افراد در این سمت، آگاهی ندارد و میگوید که با گذشت زمان این مسأله روشن خواهد شد.
با این حال گزارشها حاکی از آن است که سیداحمد گیلانی، سید حامد گیلانی یا انوارالحق احدی به عنوان رییس و مسؤول دبیرخانۀ شورای عالی صلح افغانستان تعیین خواهند شد. حال باید منتظر بود که در روزهای آینده، چه کسی ریاست شورای عالی صلح افغانستان را به دست خواهد آورد.
ریاست شورای عالی صلح افغانستان از زمان تأسیس، بر عهدۀ برهانالدین ربانی بود و پس از مرگ او، این مسؤولیت به صلاحالدین ربانی فرزند ارشد وی، واگذار شد.