مکان‌های باستانی یا پایگاه‌های نظامی؟

مسؤولان ریاست اطلاعات و فرهنگ کندز می‌گویند، از میان 19 اثر باستانی این ولایت 13 اثر آن در حال نابودی قرار دارند.

نعمت‌الله صافی، آمر بخش فرهنگ ریاست اطلاعات و فرهنگ کندز می‌گوید، هم اکنون از چندین مکان باستانی این ولایت از جمله بالاحصار، تپۀ مهرنگار، تپۀ ژوبین و تپۀ مرچ به عنوان پایگاه‌های نظامی کار گرفته می‌شود. به گفتۀ او، تپۀ چهل دختران و تپۀ کله منارها که از اثرهای باستانی این ولایت نیز به شمار می‌روند، در وضعیت بدی قرار دارند و بیشتر بخش‌های این تپه‌ها از سوی زورمندان غصب شده‌اند.

شماری از فعالان مدنی کندز، مسؤولان ریاست اطلاعات و فرهنگ این ولایت را در کار نگهداری از آثار باستانی به بی‌توجهی متهم کرده هشدار می‌دهند، که اگر جلوغصب این مکان‌ها گرفته نشود، هویت تاریخی کندز رفته‌رفته نابود خواهد شد.

اما آمر بخش فرهنگ ریاست اطلاعات و فرهنگ کندز، نبود قطعۀ ویژۀ نگهداری از آثار باستانی و قرارگرفتن شماری از این اثرها در بخش‌های زیر ادارۀ طالبان را از علت‌های بنیادی آسیب‌ این‌ مکان‌ می‌داند.

قسیم جنگل‌باغ، فرمانده پولیس کندز، نگهداری از آثار باستانی را وظیفۀ قطعۀ 012 می‌داند و می‌گوید تاکنون این قطعه در این ولایت ایجاد نشده است.

پیش از این مسؤولان ریاست اطلاعات و فرهنگ کندهار، نیز از ویران‌شدن چندین اثر باستانی در این ولایت هشدار داده‌ و گفته‌ بودند که اگر این اثرها بازسازی نشوند نابود خواهند شد.

به اشتراک بگذارید:
به اشتراک گذاری بر روی facebook
به اشتراک گذاری بر روی twitter
به اشتراک گذاری بر روی telegram
به اشتراک گذاری بر روی whatsapp
به اشتراک گذاری بر روی email
به اشتراک گذاری بر روی print

این مطلب در آرشیو سلام وطندار ذخیره شده است.

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید:

فیسبوک

توییتر

تلگرام