شماری از دستفروشان شهر کابل از برخورد پولیس شاکی اند و میگویند، مأموران پولیس در بدل استفاده از مکان خریدوفروش، از آنان پول میگیرند و این پول در توافقی نانوشته روزانه یا هفتهوار از دستفروشان اخذ میشود.
به گفتۀ این دستفروشان، اگر آنان از پرداخت پول امتناع ورزند، پولیس کراچیها و بساطهایشان را سرنگون و خراب میکند و در برخی از موردها حتا آنان را مورد ضربوشتم قرار میدهد.
نعیم از دستفروشان منطقۀ کوته سنگی شهر کابل میگوید، مأموران پولیس بارها کراچی میوهاش را سرنگون کرده و او را مورد ضربوشتم قرار داده اند.
علی از دیگر دستفروشان شهر کابل که به گفتۀ خودش چندینبار به پولیس باج داده است، میگوید، مأموران پولیس برپایۀ توافق میان دو طرف، از دستفروشان سهم میگیرند.
اما صدیق صدیقی، سخنگوی وزارت امور داخله به سلاموطندار میگوید که هیچ مأمور پولیس حق باجگیری از دستفروشان را ندارد.
به گفتۀ آقای صدیقی، دستفروشان میتوانند به مرکز شکایات پولیس وزارت امور داخله تماس گرفته و از مأمورانی که خواستههای غیرقانونی دارند، شکایت کنند.
با این حال، شماری از آگاهان امور اقتصادی، پولیس را در این کار چندان مقصر نمیدانند و به این باورند که باید بهگونهیی جلو افزایش سرسامآور شمار دستفروشان را در سطح شهر گرفت.
آذرخش حافظی، آگاه اقتصادی با اشاره به افزایش پیشۀ دستفروشی در پایتخت میگوید، کابل گنجایش این شمار از دستفروشان را ندارد و حکومت باید در عرصهها و پیشههای دیگر برای شهروندان اشتغالزایی کند.
به گفتۀ آقای حافظی، دستفروشی نه از نظر اقتصادی درآمدی دارد که بتواند زندهگی دستفروشان را بهدرستی بچرخاند و نه از نظر اجتماعی مناسب است. آقای حافظی میگوید که دستفروشان سبب اخلال در جامعه میشوند و مردم بهعنوان مزاحم به آنان نگاه میکنند.
در گذشته شهرداری کابل بازاری را برای استقرار دستفروشان اختصاص داده بود؛ اما دستفروشان مکانهای تعیینشده از سوی این اداره را نمیپذیرند و میگویند، این مکانها اصلاً جنبوجوش و خریدوفروش درون شهر را نداشته و در حاشیه قرار دارند.