این‌جا شهری‌ست پر از اتفاق‌های خوب

از راهرو که بگذرید، دست چپ حتماً چشم‌تان به سر چارلز اسپنسر چاپلین، یا همان چارلی چاپلین، بزرگ‌ترین کارگردان و بازیگر آثار کمدی در عصر «هالیوود کلاسیک» می‌خورد. شما اگر او را نبینید، در تمام مدتی که این‌سو و آن‌سو در حیات گشت می‌زنید، او شما را نظاره می‌کند، گویی زنده است، گویی چشم‌هایش می‌بینند.

روبه‌روی چارلی چشم‌تان به صادق هدایت کنار عفیف باختری و قهار عاصی می‌خورد؛ مردمانی بزرگ و همیشه‌زنده. در این میان مکانی برای نشستن هست، چوکی‌هایی از جنس تنه‌های درخت و میزهایی که به شکل غیرقابل تصوری تزئین شده‌اند؛ ساده اما زیبا و نفیس.

این حیاط ساختمان سه طبقه‌یی دارد که راهرو آن در سمت چپ است. انتهای راهرو در طبقۀ اول داستایوفسکی، گابرل گارسیا و فالاچی را می‌بینید که چون چاپلین چشم‌شان به شماست، گذشته از آنان صدها عنوان کتاب مختلف. در کنار این کتاب‌ها مکانی‌ست که می‌توان نشست، قهوه نوشید و کتاب خواند؛ این‌جا کافۀ ‌کتاب «مرکز فرهنگی شهر کتاب» است. مرکزی در قلب کابل، پایتخت افغانستان؛ کشوری هرچند جنگزده و آکنده از دودوباروت، اما سرشار از انرژی برای زندگی.

طبقۀ دوم این مرکز پر است از صنایع دستی؛ ظرف‌های سفالین و قالینچه‌های دست‌باف. طبقۀ آخر هم رستورانت زیبا و دنجی‌ست که سقفش آسمان است.

خلاف آن‌چه در افغانستان معمول است، عقب این مرکز هیچ میلیونر و ثروتمندی حضور ندارد. شماری از جوانان کتاب‌دوست چند ماه پیش جمع شدند و ایدۀ ایجاد چنین مرکزی را پیاده کردند و در نهایت بعد از روزها تلاش طرح ایجاد این مرکز به مرحلۀ اجرا درآمد.

مرکز فرهنگی شهر کتاب روزانه میزبان ده‌ها بازدیدکننده است. مردمانی اهل کتاب، مطالعه و فرهنگ. پاتوقی برای شعرا و نویسندگان جوان که کمتر جای مناسبی برای جمع‌شدن دارند. مرکز فرهنگی شهر کتاب از زمان افتتاح تا کنون رونمایی چندین کتاب را سروسامان داده و میزبان شعرخوانی شاعران جوان بسیاری بوده است.

در کشوری که ده‌دوازده کشته و زخمی، تلفات کم تلقی می‌شود برای سرخط خبرهاشدن بی‌اهمیت است و شنیدن صدای انفجار و انتحار تبدیل به عادت شده، تصور ایجاد مرکزی فرهنگی که میزبان کتاب و کتاب‌خوان است و در دل خود هزاران خبر خوش را جا داده برای برخی‌ها که هنوز به این مرکز نرفته‌اند مطمئناً دشوار می‌نماید.

در کشوری که زنان از حقوق ابتدایی محروم‌اند و تجاوز به کودکان خبری‌ست معمولی که هرازگاهی بازار کاربران صفحات اجتماعی را گرم می‌کند نیاز است تا چنین مراکزی ایجاد شوند؛ مراکزی خارج از جغرافیای دودوباروت، مکان‌هایی دور از انفجار و انتحار.

به اشتراک بگذارید:
به اشتراک گذاری بر روی facebook
به اشتراک گذاری بر روی twitter
به اشتراک گذاری بر روی telegram
به اشتراک گذاری بر روی whatsapp
به اشتراک گذاری بر روی email
به اشتراک گذاری بر روی print

این مطلب در آرشیو سلام وطندار ذخیره شده است.

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید:

فیسبوک

توییتر

تلگرام