رئیس جمهور محمداشرف غنی، در مراسم آغاز نشست ژنو که دربارۀ افغانستان برگزار شده است میگوید، نظام آموزشی افغانستان هیچ کارایی اقتصادی ندارد.
به گفتۀ او، تا زمانی که افراد در سکتورهای مشخص آموزش نبینند، تغییرات رونما نمیشود و باید در این عرصه افراد ماهر به کار گرفته شوند. او میگوید، توجه دیگر حکومت به منابع طبیعی است. آقای غنی میگوید که هزینۀ استخراج معادن افغانستان به بیش از یک تریلیون دالر میرسد و استخراج منابع طبیعی افغانستان به تأمین ثبات در کشور کمک میکند.
آقای غنی همچنان از کارکردهای حکومت وحدت ملی در راستای اصلاحات قانون معادن میگوید و میافزاید که حکومت در این عرصه دستاوردهایی داشته است.
آقای غنی ضمن این موضوع میگوید که مشکل اساسی گردانندگان چرخۀ اقتصاد افغانستان که کشاورزاناند را نبود اتحادیهها تشکیل میدهد. به گفتۀ رئیس جمهور، کشاورزان برای پروسس و صادرات تولیداتشان به پشتیبان نیاز دارند.
آقای غنی میافزاید که صادرات افغانستان در برابر واردات تفاوت بسیاری دارد و علت عمدۀ این تفاوت مشخصنشدن مشکلات باغداران و کشاورزان است.
او یکی دیگر از عوامل واردات بیش از حد افغانستان را جناحگیری سه بخش حکومت، سکتور خصوصی و جامعۀ مدنی میداند و میگوید که این سه طرف نباید در مقابل هم قرار گیرند.
رئیس جمهور افغانستان میگوید که میان تولیدکنندگان و مصرفکنندگان باید رابطه ایجاد شود و بیشتر از آنکه روی افراد تمرکز شود، باید نهادها مورد توجه واقع شوند.
آقای غنی در قسمتی از سخنانش به زیرساختها اشاره میکند و میگوید که بدون زیرساختها به ویژه موضوع انرژی، نمیتوان تغییرات آورد. او میگوید که باید بیاموزیم چگونه کیفیت محصولات خود را بالا ببریم و سپس با جهان ارتباط برقرار کنیم.
محمداشرف غنی شام روز گذشته در رأی یک هیأت عالیرتبه عازم ژنو سویس شد. افزون بر محمداشرف غنی و عبدالله عبدالله، رئیس اجرایی افغانستان، شماری از وزیران، نمایندگان بخش خصوصی و جامعۀ مدنی افغانستان، نمایندگان بیش از ٦٠ کشور و سازمان بینالمللی هم در این کنفرانس حضور دارند.
نشست ژنو برای ارزیابی نتایج کمک تعهدشده به افغانستان در کنفرانس بروکسل در سال 2016 دایر شده است.
در این زمینه
نشست ژنو؛ معاون سرمنشی سازمان ملل: کمکهایمان را به افغانستان افزایش خواهیم داد