مقامهای سیاسی، فرهنگی و چهرههای نامآشنای افغانستان امروز برای یادبود از نانسی دوپری دور هم جمع شدند؛ زنی که بیش از نیم عمر خود را وقف شناساندن افغانستان به جهان کرد.
نانسی دوپری در سال 1950 با افغانستان آشنا شد و از آن پس بارها به افغانستان آمد و سالها در این مرزوبوم زندگی کرد.
حمیدالله فاروقی، رئیس دانشگاه کابل، بانو دوپری را از چهرههای تابناک و افغانستاندوست میداند و میگوید، با این که این شخصیت ماندگار برای افغانستان حالا نیست، اما همکارانش در مرکز معلومات افغانستان آرمانها و اهداف او را دنبال میکنند.
نانسی دوپری چند سال پیش یک ساختمان جدید با طراحی قدیمی را در محوطۀ دانشگاه کابل به نام «مرکز منبع معلومات افغانستان» ایجاد کرد که روزانه پذیرای دهها دانشجو و محقق کشور است.
نظیف شهرانی، از دوستان نزدیک خانم نانسی دوپری میگوید که خانم دوپری بعد از شروع جهاد در افغانستان به شهر پیشاور پاکستان رفت. او در تمام سالهای بودنش در پاکستان به شهروندان افغانستان کمک میکرد و تمام کتابها، روزنامهها و سایر آثار چاپی متعلق به افغانستان را جمع کرد و بعدها به افغانستان آورد.
علی عبدی، استاد دانشگاه آمریکایی افغانستان نیز در این مراسم از جمعآوری آثار باستانی افغانستان از سوی بانو دوپری و ساخت مرکز معلومات افغانستان به عنوان کارکردهای ماندنی نانسی دوپری یاد میکند.
نانسی دوپری در سال ۱۳۴۱ خورشیدی به کابل آمد و برای ۱۵ سال همراه با شوهرش لویس دوپری، باستانشناس و محقق فرهنگ و تاریخ افغانستان، به کاوش و پژوهش باستانشناسی پرداخت و به سراسر کشور سفر کرد. سرانجام به تاریخ 10 سپتامبر سال گذشته این افغانستانشناس شهیر به عمر 90 سالگی درگذشت.