طالبان در بندر خان‌آباد کندز کشتارگاه انسانی دارند

دانشجویی که از چنگ طالبان در کندز نجات یافته، می‌گوید که این گروه در بندر خان‌آباد شهر کندز کشتارگاه انسانی دارند. به گفتۀ او، طالبان در این کشتارگاه انسان‌ها را به جرم همکاری با دولت و هویت زبانی‌شان سر می‌برند.

عبدالقدوس که دانشجوی دانشکدۀ شرعیات است، ناوقت روز گذشته (یک‌شنبه) هنگامی که از کابل به سوی ولایت تخار در حرکت بوده، برای تحقیق از سوی طالبان دستگیر و پس از لت‌وکوب، به کشتارگاه برده می‌شود.

به گفتۀ عبدالقدوس، کشتارگاه طالبان در پشت هوتل عروسی پامیر در بندر خان‌آباد واقع شده و طالبان قربانیان را پس از عبور دادن از داخل هوتل و دو حویلی دیگر، به آن‌جا می‌رسانند.

به روایت عبدالقدوس، در این کشتارگاهِ طالبان، آدم‌کشان مسلح به تبر و ساتور مصروف سربریدن مردم اند. او می‌گوید که در این کشتارگاه، مردان جوان را به تناب می‌بندند و پس از پایان تحقیقات، سرشان را از تن‌شان جدا می‌کنند.

عبدالقدوس هم‌چنان می‌گوید کسانی که سر مردم را می‌برند، به زبان دیگری صحبت می‌کنند و باشنده‌گان افغانستان نیستند. به گفتۀ او، آن‌ها با گفتن «الله اکبر» قربانیان‌شان گردن می‌زنند.

این دانشجو که انگشت دستش از سوی طالبان بریده شده، می‌گوید که حوضی لبریز از خون و مرده‌گان بسیاری را دیده است که در گوشه‌یی از کشتارگاه انبار شده بودند. او می‌افزاید که هنگام رسیدن او به داخل کشتارگاه، طالبان سر جوانی را از تنش جدا می‌کرده اند.

طالبان پس از این‌که انگشت دست عبدالقدوس و دست هم‌سفرش را می‌برند، او را با پادرمیانی مردی از باشنده‌گان کندز که همکار طالبان است، رها می‌کنند.

اما محمدحسن حقیار، روزنامه‌نگار و معین وزارت معادن در زمان حاکمیت طالبان به سلام‌وطندار می‌گوید که این کار از سوی طالبان انجام نشده و شاید کار شبکه‌های استخباراتی خارجی برای ایجاد تفرقه و درگیری میان اقوام افغانستان باشد.

آقای حقیار می‌گوید که در میان گروه طالبان افرادی از اقوام گوناگون افغانستان حضور دارند و اکثریت کسانی که در شمال علیه دولت می‌جنگند، متعلق به اقوام ازبیک، تاجیک و… اند. او می‌افزاید که هم‌اکنون قاری دین‌محمد حنیف، یکی از اعضای دفتر سیاسی طالبان در قطر، تاجیکی از بدخشان است و هم‌چنان در دوران حاکمیت طالبان، افرادی از اقوام مختلف افغانستان در رده‌های بالای این گروه حضور داشتند.

به باور او، این کار از سوی هر گروهی که صورت بگیرد، «یک جنایت و عملی ضداسلامی» است.

این در حالی است که سازمان عفو بین‌الملل در گزارشی از سه روز تسلط گروه طالبان بر شهر کندز گفته است که این گروه در این سه روز دست به کشتار جمعی، تجاوز جنسی گروهی و تلاشی خانه به خانه در این شهر زده‌ اند.

ریاست جمهوری افغانستان نیز پس از نشر این گزارش گفت که طالبان جنایت‌هایی را در شهر کندز مرتکب شده و دولت افغانستان در این باره تحقیق می‌کند.

به اشتراک بگذارید:
به اشتراک گذاری بر روی facebook
به اشتراک گذاری بر روی twitter
به اشتراک گذاری بر روی telegram
به اشتراک گذاری بر روی whatsapp
به اشتراک گذاری بر روی email
به اشتراک گذاری بر روی print

این مطلب در آرشیو سلام وطندار ذخیره شده است.

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید:

فیسبوک

توییتر

تلگرام