وزارت کشاورزی سه سردخانۀ بزرگ در لوگر می‌سازد

ریاست کشاورزی ولایت لوگر می‌گوید که وزارت کشاورزی در نظر دارد تا در سال روان، سه سردخانۀ بزرگ را در پل علم مرکز این ولایت و ولسوالی‌های محمدآغه و بره‌کی‌برک بسازد.
به گفتۀ مسؤولان این ریاست، این سردخانه‌ها ظرفیت هزار تن تولیدات کشاورزی را خواهند داشت.

مهندس همایون عمر، رییس کشاورزی ولایت لوگر به سلام‌وطندار گفت که پیش از این، گروه‌های کمکی و گروه بازسازی ولایتی در ولسوالی‌ها و روستاهای این ولایت، بیش از 80 سردخانۀ کوچک ساخته اند؛ اما این سردخانه‌های کوچک سود زیادی به کشاورزان و باغ‌داران نرسانده اند.

آقای عمر می‌گوید که اکنون صدها تن میوۀ تازه و سبزی از ولسوالی‌های گوناگون لوگر به بازار عرضه می‌شود؛ اما به دلیل نبود سردخانه‌های مناسب، هر سال این تولیدات کشاورزی به نصف قیمت به فروش می‌رسند.

به گفتۀ او، وزیر جدید زراعت وعده داده که سردخانۀ پل علم را به ظرفیت 500 تن و سردخانه‌های ولسوالی‌های محمدآغه و بره‌کی برک را به ظرفیت 200 تن با امکانات پیشرفته می‌سازد.

کارمندان ریاست کشاورزی لوگر می‌گویند که اکنون بیشتر کشاورزان و باغ‌داران به ارزش سردخانه‌ها پی برده اند و چنان‌چه سردخانه‌های پیشرفته برای آن‌ها فراهم شود، حاصلات کشاورزی هر سال افزایش خواهد یافت.

کارشناسان کشاورزی می‌گویند که ساختن سردخانه‌های مناسب از سوی وزارت کشاورزی و مال‌داری برای نگهداری از حاصلات دهقانان و باغ‌داران، بر اقتصاد افغانستان و کشاورزان این کشور تأثیر مثبت دارد.

عبدالقیوم، آگاه امور کشاورزی به سلام‌وطندار گفت که هنگامی که دهقانان و باغ‌داران می‌خواهند محصولات‌شان را به بازار عرضه می‌کنند، به دلیل نبود سردخانه‌های مناسب برای نگهداری آن، هر سال میوه و سبزی‌های تازۀ‌شان را به نصف قیمت به بازرگانان کشورهای همسایه می‌فروشند و زمانی که فصل سبزی و میوه گذشت، آنان این محصولات را دوباره به افغانستان صادر می‌کنند و به قیمت دو برابر به مردم می‌فروشند.

وزارت زراعت و مال‌داری و شماری از مؤسسه‌های کمکی کشاورزی در این اواخر در ولایت‌های گوناگون سردخانه ساخته اند؛ اما شماری از آگاهان و کشاورزان می‌گویند که وزارت کشاورزی و ریاست‌های آن در ولایت‌ها باید کشاورزان را دربارۀ استفادۀ بهینه از این سردخانه‌ها آگاهی بدهد.

سمسور، یکی از کشاورزان پل علم که 5 جریب زمینش را پیاز و 2 جریب را بادنجان رومی کاریده است، به سلام‌وطندار گفت که اکنون ساختن سردخانه‌ها بسیار مهم است. او می‌گوید که اکنون آن‌ها پیداوار کشاورزی‌شان را به نصف قیمت به بازرگانان کشورهای همسایه می‌فروشند؛ زیرا برای نگهداری آن به سردخانه دسترسی ندارند.

حاجی عبدالباقی که در لوگر فروشگاه سبزی و میوه دارد، می‌گوید که اکنون وضعیت کاروبار آن‌ها نسبت به گذشته بدتر شده؛ زیرا جایی برای نگهداری میوه‌ها و سبزی‌ها در لوگر وجود ندارد.

عبدالباقی افزود که دهقانان در روستاها از روش‌های سنتی خودشان برای نگهداری محصولات‌شان کار می‌گیرند.

به گفتۀ او، کشاورزان در روستاها زمین‌ها را حفر می‌کنند، محصولات‌شان را در آن می‌اندازند و بعد سر آن را با پلاستیک و خاک می‌پوشند که این کار 50 درصد حاصلات را از خراب‌شدن نجات می‌دهد؛ اما باز هم دهقانان نمی‌توانند حاصلات‌شان را نگهدارند.

اکثر باشنده‌گان لوگر همانند باشنده‌گان ولایت‌های دیگر مصروف دام‌داری و کشاورزی اند؛ اما باران‌های اخیر و هوای سرد نیم‌فصل کشاورزی آنان را از بین برده است.

به اشتراک بگذارید:
به اشتراک گذاری بر روی facebook
به اشتراک گذاری بر روی twitter
به اشتراک گذاری بر روی telegram
به اشتراک گذاری بر روی whatsapp
به اشتراک گذاری بر روی email
به اشتراک گذاری بر روی print

این مطلب در آرشیو سلام وطندار ذخیره شده است.

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید:

فیسبوک

توییتر

تلگرام