کاربران رسانه‌های اجتماعی: از برابری و برادری نترسید

ویدیویی در شبکه‌های اجتماعی دست به دست می‌شود که نشان می‌دهد، مرد کهن‌سالی به رسم اعتراض دستار، لباس و شلوارش را بیرون می‌آورد. این اعتراض پس از آن صورت گرفت که رئیس‌جمهور اشرف غنی به جنرال دوستم رتبۀ «مارشالی» را اعطا کرد.

شخصی که در این ویدیو خودش را نیمه‌برهنه می‌کند، می‌گوید که دستارش را به دوستم، لباسش را به محقق و شلوارش را به داکتر عبدالله داده‌اند.

این شخص که در یک نشست میان‌پشتونی صحبت می‌کند، پشتون را بی‌غیرت خطاب می کند و می‌گوید افرادی چون داکتر عبدالله، دوستم و محقق که از قوم غیرپشتون هستند، گوشه‌یی از زمام امور مملکت را به‌دست گرفته‌اند و نباید چنین می‌شد.

گفته‌های این شخص در میان کاربران شبکه‌های اجتماعی واکنش‌های زیادی را به همراه داشت. شماری از کاربران، این حرکت را مغرضانه و متعصبانه خوانده‌اند.

عبدالله حاجی‌زاده، یکی از کاربران شبکه‌های اجتماعی نوشته است: «با وجود چنین اشخاص، وحدت ملی چه‌گونه تحقق یابد؟ آیا در کشور ما جایی برای برادری و برابری می‌ماند؟ آیا این سرزمین آباد خواهد شد.»

رحیم حمیدی کاربر دیگر نوشته است: «اعتراضی مدنی است که در تضاد با ارزش‌های دموکراتیک و حقوق بشری نباشد. اعتراض علیه سهم‌دادن اقوام دیگر در قدرت، رفتار بدوی و فراخوان دیگران به جنگ و منازعه است.»

کاربر دیگری نوشته است: «مشکل افغانستان با گذشت، صبر و رواداری اگر حل نشود، با امتیازدادن و زورگویی حل نمی‌شود. از کشتار جمعی تا توزیع زمین یک قوم به قوم دیگر، از انکار و حذف تا سهمیه‌‎بندی در کانکور، همه از مواردی اند که اقوام دیگر از آن متضرر شده‌اند، اما هیچ وقت به طبل نفاق نکوبیده‌اند.»

زهرا جویا، کاربر دیگری نوشته است: «اعتراض حق هر شهروند است، اما من هیچ منطقی برای اعتراض کردن این هم‌وطن ما نمی‌بینم. باید همه بپذیریم که این کشور مشترک همۀ ماست و حق همه مساوی است. هیچ کس حق پای‌مال کردن حقوق دیگران را ندارد.»

یما، کاربر دیگری نوشته است که کف‌زدن‌ها و تشویق‌کردن‌ها نمایان‌گر حس تنفر در مقابل دیگری است و این‌گونه رفتارها، وحدت ملی و هم‌دیگرپذیری را آسیب می‌رساند.

به باور تمامی این کاربران، اعتراض حق مدنی هر شهروند است و هر کسی می‌تواند به صورت مسالمت‌آمیز اعتراض کند، اما در صورتی که شخصی با اعتراضش حقوق مدنی و شهروندی دیگران را پای‌مال کند، این کار نابخشودنی و متعصبانه است و به روحیۀ وحدت ملی در کشور صدمه می‌رساند.

این اعتراض پس از آن صورت گرفت محمد اشرف غنی در پی یک توافق سیاسی با داکتر عبدالله عبدالله، رئیس شورای عالی مصالحه ملی، به جنرال عبدالرشید دوستم رتبه مارشالی را اعطا کرد.

به اشتراک بگذارید:
به اشتراک گذاری بر روی facebook
به اشتراک گذاری بر روی twitter
به اشتراک گذاری بر روی telegram
به اشتراک گذاری بر روی whatsapp
به اشتراک گذاری بر روی email
به اشتراک گذاری بر روی print

این مطلب در آرشیو سلام وطندار ذخیره شده است.

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید:

فیسبوک

توییتر

تلگرام