در حال حاضر حدود 3 میلیون معتاد در افغانستان بودوباش دارند که از این رقم 100 هزار کودکان و باقیمانده 650 تا 800 هزار زنان اند. مقامهای وزارت صحت با بیان این مطلب میگویند که 109 مرکز تداوی معتادان در کشور فعالیت دارد. آنان تأکید میکنند، اگر جلو کشت مواد مخدر گرفته نشود، ساختوساز بیشتر مراکز تداوی معتادان بیمعنا خواهد بود.
فیروزالدین فیروز، وزیر صحت کشور هنگام گشایش «مرکز ملی تداوی زنان و کودکان معتاد به مواد مخدر» در کابل میگوید، باید در برابر مواد مخدر مبارزۀ منطقهیی و جهانی آغاز شود. آقای فیروز میگوید، تا زمانی که کشت مواد مخدر در کشور کاملاً ممنوع نشود، جلوگیری از افزایش معتادان مواد مخدر ناممکن است.
وزیر صحت میافزاید، علت عمدۀ گشایش این مرکز افزایش روزبهروز زنان و کودکان معتاد به مواد مخدر بوده است. به گفتۀ او، افزون بر حفاظت زنان و کودکان معتاد در این مرکز آنها تحت تداوی نیز قرار میگیرند.
طبق آمار این وزارت، سال گذشته وزارت صحت 18241 معتاد را تحت مداوا قرار داده اند و برای 76567 معتاد دیگر برنامههای آگاهیدهی راهاندازی شده است.
به گفتۀ مسؤولان، در حال حاضر 59 مرکز تداوی معتادان در کشور فعالیت دارد.
در این نشست سلامت عظیمی، وزیر مبارزه با مواد مخدر نیز مبارزۀ جهانی علیه مواد مخدر را الزامی میداند و میگوید، جهان باید به وعدههای خود دربارۀ ریشهکنکردن این پدیده پابند باشد.
با این حال گزارشهای اخیر از بررسی کشت کوکنار و تولید مواد مخدر حاکی از افزایش 43 درصدی کشت و تولید این مواد است. بر بنیاد این گزارشها 93 درصد کوکنار در حوزههای جنوب، شرق و غرب کشور و 7 درصد آن در حوزههای شمال، شمالشرق و مرکز کشت میشود که افزایش 10 درصدی را در مقایسه با سال گذشته نشان میدهد.