هشدار جنبش روشنایی: رویکرد ما همیشه مدنی نخواهد ماند

جعفر مهدوی، نمایندۀ مردم در مجلس و عضو جنبش روشنایی  در نشست «جنبش روشنایی و چشم‌انداز فعالیت‌های مدنی در افغانستان» می‌گوید، حکومت باید هرچه زود به خواست‌های آنان پاسخ مثبت دهد؛ در غیر این صورت «این جنبش همیشه با رویکرد مدنی به میدان نخواهد آمد.» او می‌گوید که جنبش روشنایی از نخستین روز‌های آغاز به کارش، رویکرد مدنی داشت، اما حکومت همواره با بی‌مهری به خواست‌های آنان پاسخ داده است.

آقای مهدوی هشدار می‌دهد که اگر حکومت این‌بار به خواست‌های‌ این جنبش پاسخ مثبت ندهد، جنبش حرکت‌های بعدی اعضای خود را تضمین نمی‌کند. او تأکید می‌کند، در صورتی‌ که خط انرژی 500 میگاوات ترکمنستان از مسیر بامیان- میدان‌وردک نگذرد، آنان اجازه نمی‌دهند که از هیچ مسیر دیگری عبور کند.

رنگین‌دادفر اسپنتا، مشاور پیشین شورای امنیت ملی نیز در این نشست می‌گوید، جنبش روشنایی محصول دموکراسی نوپای افغانستان است و حکومت مسؤولیت تأمین امنیت حرکت‌های مدنی این جنبش را دارد. 

به گفتۀ آقای اسپنتا، اخیراً بافت‌های قومی و اجتماعی در مقایسه به هفت سال پیش افزایش یافته و بی‌باوری را میان اقوام به وجود آورده است.

اعضای جنبش روشنایی می‌گویند، رشتۀ اصلی سیاست در افغانسان همواره تبعیض و انحصارگرایی قومی بوده و اگر به این سیاست پایان داده نشود، حکومت وحدت ملی با سرنگونی روبه‌رو خواهد شد.

جنبش روشنایی به تاریخ دوم اسد سال جاری در منطقۀ دهمزنگ شهر کابل مورد حملۀ انتحاری قرار گرفت و در این رویداد 81 تن کشته و 231 تن دیگر زخمی شدند.

پس از این رویداد، حکومت به ویژه نهادهای امنیتی در واکنش بی‌پیشنه‌یی از سوی مردم به غفلت و کوتاهی در تأمین امنیت اعتراض‌کننده‌گان متهم شدند.

به اشتراک بگذارید:
به اشتراک گذاری بر روی facebook
به اشتراک گذاری بر روی twitter
به اشتراک گذاری بر روی telegram
به اشتراک گذاری بر روی whatsapp
به اشتراک گذاری بر روی email
به اشتراک گذاری بر روی print

این مطلب در آرشیو سلام وطندار ذخیره شده است.

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید:

فیسبوک

توییتر

تلگرام