مسؤولان سازمان حقوق بشر افغانستان میگویند، حکومت وحدت ملی نتوانسته است تعهداتی را که در زمینۀ تأمین حقوق زنان و کودکان به جامعۀ جهانی داده بود، عملی کند.
لعلگل لعل، رییس این سازمان میگوید، حکومت در بخش حقوق زنان و کودکان براساس خواست شهروندان و جامعۀ جهانی عمل نکرده است و با دست خالی به نشست بروکسل میرود.
به گفتۀ او، خشونت علیه زنان در کشور افزایش یافته است؛ کودکان هنوز هم مصروف کار شاقه اند؛ در جنگهای روان از آنان به عنوان سرباز استفاده میشود و در حال حاضر میلیونها کودک از دسترسی به آموزشوپرورش محروم اند.
رییس سازمان حقوق بشر افغانستان میافزاید که در کنار پامالشدن حقوق زنان و کودکان، نبود امنیت سبب نقض حقوق شهروندان در بخشهای گوناگون شده است.
از سوی دیگر، اعضای شبکۀ زنان افغانستان نیز کارهای انجامشده در زمینۀ تأمین حقوق زنان و کودکان را بسنده نمیدانند و میگویند، هنوز میزان مشارکت زنان در حکومت کمرنگ است.
روشن سیرن، عضو شبکۀ زنان افغانستان به سلاموطندار میگوید، زنان باید در تصمیمگیریهای کلان حکومت سهیم شوند و حکومت تعهداتی را که در نشست بروکسل به جامعۀ جهانی میدهد، در مشوره با زنان عملی کند.
اما اجملحمید عبدالرحیمزی، سخنگوی وزارت مالیه به سلاموطندار میگوید، توانمندسازی اقتصادی بانوان و تأمین حقوق کودکان از تعهدات اساسی حکومت وحدت ملی در نشست بروکسل است و آنان با همکاری وزارتهای زنان، کار و امور اجتماعی و کمیسیون حقوق بشر، طرحی را برای جلب کمکهای جهانی در این زمینه آماده ساخته اند.
نشست بروکسل در روزهای چهارم و پنجم ماه اکتبر سال روان میلادی در بلژیک برگزار میشود. در کنار اصلاح نظام انتخاباتی، بهبود اقتصادی، مبارزه با فساد و حکومتداری خوب، توانمندسازی اقتصادی زنان و تأمین حقوق کودکان از موارد اساسی تعهدات سران حکومت افغانستان به جامعۀ جهانی در این نشست گفته شده است.
فعالان حقوق زنان و کودکان از حکومت میخواهند که در این نشست کاستیها، فرصتها و تهدیدها فراراه تأمین حقوق زنان و کودکان در کشور را به جامعۀ جهانی تشریح کند.