سالانه 85 هزار تن در افغانستان به بیماری سل مبتلا میشوند و از این میان نزدیک به 13 هزار تن آنان، جانهایشان را از دست میدهند.
فیروزالدین فیروز، وزیر صحت افغانستان با بیان این مطلب در روز جهانی مبارزه با بیماری سل(24 مارچ) گفت، با این که آمار قربانیان این بیماری در افغانستان زیاد است؛ اما خوشبختانه امکانات تداوی این بیماری در افغانستان وجود دارد.
او افزود، زنان بیشتر در خطر مبتلاشدن به بیماری سل اند و دو بر سه حصۀ مبتلایان به این بیماری را تشکیل میدهند. او میافزاید، حکومت افغانستان متعهد است تا خدمات صحی و آگاهیهای لازم برای مبارزه علیه این بیماری را در خدمت شهروندان کشور قرار دهد.
خانمها، کودکان، افراد فقیر و سوء تغذی، کهنسالان، پناهندهگان و بیجاشدهگان داخلی افرادی اند که بیشتر در خطر مبتلاشدن به این بیماری قرار دارند.
آقای فیروز همچنان افزود، سال 2014 حدود 58 هزار واقعۀ سل در افغانستان تخمین شده بود که از آن جمله 56 فیصد واقعات آنها تشخیص شد.
ریک پیپرکورن، نمایندۀ سازمان صحی جهان برای افغانستان نیز در این باره میگوید، مداوای سل با ادویههایی کم کیفیت ، چالش دیگری فراراه صحت شهروندان افغانستان است. او همچنان میافزاید، سازمان صحی جهان در همکاری با افغانستان برای ریشهکنکردن این بیماری متعهد است.
افغانستان یکی از 22 کشوری در جهان است که بیشترین میزان مبتلایان به این بیماری را دارد.
سل بیماری ساری است که اغلب ششها را آسیب میرساند و پس از ایدز دومین عامل مرگ انسانها شناخته شده است.
نشانههای این بیماری سرفه با بلغم یا خون، خستهگی مفرط، از دستدادن اشتها، کاهش وزن، تب، لرزه و عرق شبانه میباشد.