گفتمان تساهل و مدارا و «اعتدال‌گرایی در افغانستان»

در این نشست دفتر نخست رسالۀ گفتمان تساهل و مدارا که اخیراً به چاپ رسیده مورد نقد و بررسی قرار گرفت.

عبدالغفور آرزو، یکی از سخنرانان این نشست می‌گوید: «مکتوب‌کردن خِرد و دانایی، امری خجسته و نادر است که جریان و نهضت تساهل و مدارا با چاپ این کتاب، آن را مصداقیت می‌بخشد.»

آقای آرزو از نارسایی‌های به تعبیر او «جزئی» در ساختار و معیارهای «تألیف» شامل شناسنامۀ کتاب و نارسایی‌های ویرایشی آن یادآور شد و اما تأکید کرد که جریان گفتمان تساهل و مدارا یک «جریان تاریخ‌ساز» است و تلاش‌هایی که در این راستا می‌شود ارزشمند و قابل ستایش است.

او چاپ این کتاب را یک اتفاق مهم فرهنگی برای جامعۀ افغانستان توصیف کرد و پیرامون اهمیت آن در شرایط و اوضاع کنونی افغانستان صحبت کرد.

سیدفاضل سانچارکی، معین امور نشرات وزارت اطلاعات و فرهنگ نیز در این نشست می‌گوید، چاپ این کتاب یک «ضرورت» جدی برای جامعۀ علمی و فرهنگی کشور است. به گفتۀ او، «در عصری که جهل و خشونت و بی‌عدالتی بیداد می‌کند، نشر و تکثیر یک اثر ارزشمند، حاوی مقالات اختصاصی پیرامون اعتدال‌گرایی و ترویج فرهنگ تساهل و صلح‌خواهی، برای جامعه ما یک امر ضروری و نیز گامی‌ست در مصاف جهل و توحش.»

آقای سانچارکی می‌گوید، گردآوری این حجم از مقالات جدی و به ویژه ارایۀ راه‌های حل برای بیرون‌رفت از وضعیتی که در آن خشونت بیداد می‌کند و ناملایمت‌های فراوان مردم افغانستان را تهدید می‌کند، می‌تواند بسیار «کارساز» واقع شود و برای ترویج همگرایی و فرهنگ تساهل و مدارا مفید واقع شود.

گفتمان تساهل و مدارا در حالی اولین رسالۀ حاوی 15 مقالۀ علمی پیرامون اعتدال‌گرایی را چاپ و نشر می‌کند که هشت ماه از عمر آن می‌گذرد. این رساله با تیراژ 1500 نسخه چاپ شده است.

به اشتراک بگذارید:
به اشتراک گذاری بر روی facebook
به اشتراک گذاری بر روی twitter
به اشتراک گذاری بر روی telegram
به اشتراک گذاری بر روی whatsapp
به اشتراک گذاری بر روی email
به اشتراک گذاری بر روی print

این مطلب در آرشیو سلام وطندار ذخیره شده است.

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید:

فیسبوک

توییتر

تلگرام