کووید- 19؛ دختران رباتیک هرات دستگاه تنفس مصنوعی اختراع کردند

دختران رباتیک افغانستان در هرات، دستگاه تهویۀ میخانیکی «ونتیلاتور» ساخته‌اند. در چند روز گذشته شماری از باشنده‌گان هرات به دلیل گسترش ویروس کرونا در این شهر نوشته بودند که «هرات به دستگاه تهویۀ میخانیکی (ونتیلاتور) نیاز دارد.

مسئولان محلی هرات هفتۀ گذشته از تیم‌های رباتیک در این ولایت خواسته بودند تا دستگاه تهویۀ میخانیکی بسازند.

برای ساخت دستگاه تهویۀ میخانیکی، 5  تیم رباتیک در این ولایت پیش‌قدم شدند.

فریده نیکپور، مسئول تیم دختران رباتیک افغانستان در هرات به سلام‌وطندار می‌گوید که طرح یک تیم از سوی مسئولان محلی این ولایت مورد تأیید قرار گرفته و به چهار طرح دیگر مهلت داده شده تا مشکلات طرح‌های‌شان را برطرف سازند.

 به گفتۀ او، دستگاه ساخته‌شده از سوی گروه دختران رباتیک افغانستان در هرات به زودی آزمایش خواهد شد. بانو نیکپور می‌گوید که این دستگاه اکنون به‌گونۀ میخانیکی کار می‌کند، اما طرح هوش مصنوعی این دستگاه تا دو هفتۀ آینده به همکاری دانشگاه «ام‌آی‌تی» آمریکا ساخته خواهد شد.

مسئول تیم دختران رباتیک افغانستان در هرات می‌گوید که دستگاه ساخته‌شده توسط آنان، به ساده‌گی قابل انتقال بوده و تا 10 ساعت بدون برق به واسطۀ شارژ باطری کار می‌کند.

به گفتۀ او، این دستگاه قابلیت تنظیم میزان تنفس را نیز دارد. او می‌گوید، در صورتی که طرح آنان نهایی شود، آنان توانایی تولید ده پایه از این دستگاه را در روز دارند.

 ساخت هر دستگاه ونتیلاتور حدود 30 هزار افغانی هزینه دارد.

آصف نبی‌زاده، مسئول بخش تخنیکی تیم دختران رباتیک افغانستان نیز می‌گوید که این دستگاه قابلیت کنترل تنفس بیمار را دارد و مبتلایان به ویروس کرونا از این دستگاه در خانه نیز می‌توانند استفاده کنند.

داکتر مهدی حدید، عضو شورای ولایتی و پیشنهادکنندۀ این طرح به ادارۀ محلی هرات می‌گوید که این دستگاه فردا (پنج‌شنبه، پانزدهم حمل) با حضور مسئولان صحی این ولایت آزمایش خواهد شد.

عبدالقیوم رحیمی، والی هرات می‌گوید که چهار نمونه از دستگاه ساخته‌شده به‌ دلیل حساس‌بودن پیش از به کارگیری، آزمایش خواهند شد.

عبدالحکیم تمنا، رئیس صحت هرات می‌گوید، از 800 بستری که برای درمان بیماران کووید 19 در این ولایت فراهم‌شده، هر 10 بستر نیاز به یک دستگاه ونتیلاتور دارد که در مجموع 75 دستگاه تنفس مصنوعی می‌شود. مسئولان صحی در هرات امیدوارند که دستگاه ساخته‌شدۀ تنفس مصنوعی توسط تیم روباتیک مورد استفاده قرار گیرد.

به اشتراک بگذارید:
به اشتراک گذاری بر روی facebook
به اشتراک گذاری بر روی twitter
به اشتراک گذاری بر روی telegram
به اشتراک گذاری بر روی whatsapp
به اشتراک گذاری بر روی email
به اشتراک گذاری بر روی print

این مطلب در آرشیو سلام وطندار ذخیره شده است.

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید:

فیسبوک

توییتر

تلگرام