بلقیس روشن، نمایندۀ مردم فراه در مجلس نمایندهگان در جریان سخنرانی رئیس جمهور غنی در لویه جرگۀ مشورتی صلح اعتراض کرده میگوید: «باجدهی به طالبان وحشی خیانت ملی» است.
آقای غنی در پاسخ به بانو روشن گفت: «من باجده نیستم. شما همکارانتان را قناعت دهید. تصمیم از شماست.»
ویدیویی که در شبکههای اجتماعی نشر شده نشان میدهد پس از اعتراض بلقیس روشن و واکنش رئیس جمهور، محافظان ریاست جمهوری میخواهند بانو روشن را از تالار لویه جرگه بیرون کنند. در این هنگام، بانویی از میان شرکتکنندهگان بلند شده و این عضو مجلس نمایندهگان را لتوکوب کرده و او را به شدت به زمین میاندازد.
شماری از کاربران شبکههای اجتماعی میگویند، زنی که بانو روشن را لتوکوب کرده، نسیمه نیازی، نمایندۀ مردم هلمند در مجلس نمایندهگان است، اما طارق الهام، عضو این جرگه میگوید که این زن بانو نیازی نیست.
طارق الهام عضو لویه جرگۀ مشورتی صلح به سلاموطندار میگوید، همزمان با به زمینانداختن بانو روشن، غورزنگ سیال، دیگر عضو جرگه از رئیس جمهور در ارتباط به مرز دیورند پرسید، که او نیز توسط محافظان رئیس جمهور از تالار بیرون کشیده شد.
عبدالله عبدالله، رئیس شورای عالی مصالحۀ ملی و رئیس لویه جرگۀ مشورتی صلح به مسئولان برگزاری جرگه دستور داده است که برخورد نامناسب با یکی از اشتراککنندهگان این جرگه را بررسی کنند تا از تکرار اینگونه رویدادها جلوگیری شود.
آقای عبدالله میافزاید که اعضا و اشتراککنندهگان جرگهها معمولاً دیدگاههای متفاوتی در بارۀ قضایای سیاسی دارند و مسئولیت برگزارکنندهگان جرگههاست تا در یک فضای امن و با حفظ اصل آزادی بیان زمینۀ ابراز این دیدگاهها را فراهم کنند.
نهاد پشتیبان رسانههای آزاد افغانستان یا نی در واکنش به برخورد فزیکی با یکی از اعضای مجلس نمایندهگان در لویه جرگۀ مشورتی صلح، میگوید که باید از آزادی بیان حراست شود و در نشستهای ملی با آن پشت پا زده نشود.
این نهاد از آنچه برخورد خشونتآمیز با بلقیس روشن میخواند انتقاد میکند و میگوید که بر بنیاد قانون اساسی، آزادی بیان از تعرض مصون است.
نهاد پشتیبان رسانههای آزاد افغانستان از رئیس جمهور غنی میخواهد که شرایط و اوامر لازم را برای بررسی این قضیه فراهم کند.
در این حال حضرت عمر زاخیلوال، سفیر پیشین افغانستان در پاکستان ادعا کرده که دو روز پیش یک گفتوگوی اختصاصی با تلویزیون ملی افغانستان داشته است، اما این گفتوگوی او لحظاتی پس از نشر، به دستور رئیس رادیو و تلویزیون ملی حذف شده است.
او در توییتی نوشته است که در این گفتوگوی اختصاصی در بارۀ وضعیت کنونی روند صلح، فرصتها، تهدیدها و مدیریت و آیندۀ لویه جرگۀ مشورتی صلح صحبت کرده بود.
زاخیلوال این اقدام رئیس رادیو و تلویزیون ملی را خلاف آزادی بیان، قانون رسانههای همگانی و اصل مردمسالاری میداند.
مسئولان رادیو و تلویزیون ملی تاکنون در این باره چیزی نگفتهاند.