سیما جوینده والی غور، در گفتوگویی ویژۀ با سلاموطندار، از فعالیت گستردۀ زورمندان و افراد مسلح غیرمسؤول در این ولایت ابراز نگرانی میکند و میگوید که این افراد در کنار دولت، حکومتهایی موازی تشکیل داده اند. خانم جوینده میافزاید که کنترل و خلع سلاح این افراد از حیطۀ قدرت مقامهای محلی بیرون است.
والی غور میگوید که یکی از دلایل فقر و فلاکت گسترده در میان مردم این ولایت، حضور و فعالیت افراد مسلح و جنگهای میان فرماندهان غیرمسؤول است. بانو جوینده میگویند که بر اساس ارزیابی مردمی، شمار افراد مسلح غیرمسؤول در غور به بیش از دههزار نفر میرسد. اما بررسی ارگانهای کشفی این ولایت نشان میدهد که شمار آنان به ششهزار نفر میرسد.
خانم جوینده، افراد مسلح غیرمسؤول را بدتر از طالبان میداند و میگوید که این افراد در کنار این که امنیت اجتماعی را برهم زده اند و حکومتهای موازی تشکیل داده اند، در برابر یکدیگر نیز میجنگند و همواره سرگرم خانهجنگی هستند.
به گفتۀ والی غور، این افراد در جنگها از انواع سلاحهای سبک و سنگین بهره میبرند. بیشتر این سلاحها و تجهیزات جنگی از خارج کشور وارد شده و در مناطق ناامن غور خریدوفروش میشود.
در کنار افراد مسلح غیرمسؤول، حضور طالبان نیز چالش دیگری برای غوریان محسوب میشود. والی غور ولسوالیهای چهارسده و شهرک را از مناطق ناامن این ولایت میداند و میگوید که خوب میداند که طالبان در کدام مناطق این ولایت فعالیت دارند؛ اما تا حکومت مرکزی با آنها همکاری نکند، آنها به تنهایی نمیتوانند طالبان را از این مناطق خارج سازند.
فضلالحق احسان رییس شورای ولایتی غور، هر چند وجود گروههای مسلح غیرمسؤول در این ولایت را تأیید میکند، اما میگوید که شماری از این افراد با حکومت همکارند و شماری نیز با طالبان همکاری میکنند. آقای احسان از ضعف حکومت در این ولایت انتقاد میکند و میگوید که اگر افراد مسلح غیرمسؤول با حکومت همکاری نکنند، ادارۀ محلی غور به یک روز سقوط خواهد کرد.
ولایت غور از جمله ولایتهای درجه سوم افغانستان به شمار میرود. باشندهگان این ولایت بارها به خاطر بیتوجهی حکومت نسبت به این ولایت دست به اعتراض زده اند و گفته اند که حکومت مرکزی این ولایت را از چشم انداخته است. به گفتۀ باشندهگان غور، حتا مردم از کمترین حقوق شهروندی، چون نبود خیابان و شاهراه استاندارد، برق و آب آشامیدنی برخوردار نیستند.