انکار غنی از تأثیر قطع کمک‌های آمریکا و فراقانونی خواندن خواست عبدالله

محمداشرف غنی، رئیس‌جمهوری کشور می‌گوید که او در دیدارش با آقای عبدالله روی تشکیل حکومت فراگیر صحبت کرده و به او یارانش رهبری روند صلح و بخشی از کابینه را پیشنهاد کرده است.

به گفتۀ آقای غنی، عبدالله عبدالله این پیشنهاد او را نپذیرفته و خواهان تعدیل قانون اساسی شده است. آقای غنی در پاسخ به این درخواست عبدالله عبدالله گفته که تعدیل قانون اساسی یک خواست فراقانونی است و او صلاحیت این کار را ندارد.

آقای غنی با اشاره به اطلاعیه وزارت خارجه آمریکا مبنی بر کاهش یک میلیارد دالری کمک‌های آمریکا برای افغانستان می‌گوید که این کاهش تاثیری روی بخش‌های کلیدی دولت ندارد.

او با آن‌که می‌گوید کاهش کمک یک میلیارد دالری آمریکا روی بخش‌های کلیدی دولت تأثیر مستقیم ندارد، اما خاطرنشان کرد که دولت افغانستان تلاش خواهد کرد منابع بدیل را برای کمک به افغانستان پیدا و این خلا را پر کند.

عبدالله عبدالله، رئیس‌جمهور حکومت همه‌شمول پس از اطلاعیه وزارت خارجۀ آمریکا با نشر پیامی گفت که از سفر آقای پمپئو استفادۀ موثر نشد و از این بابت ابراز تاسف می‌کنم. او در این پیام گفته که مایک پمپئو در شرایط بحران جهانی کرونا به افغانستان سفر کرد و  این سفر فرصتی را برای حل بحران موجود ایجاد کرد که متأسفانه از این فرصت استفاده خوب صورت نگرفت.

مایک پومپئو، وزیر خارجه آمریکا پس از بی‌نتیجه ماندن سفرش به افغانستان با صدور اطلاعیه‌یی به درازا کشیدن اختلافات میان آقای ‌غنی و عبدالله را بر سر کرسی ریاست‌جمهوری انتقاد کرده و گفت: از آن‌جا که ادامه این تنش رابطه مستقیم با امنیت ملی آمریکا دارد، این کشور تصمیم گرفته یک میلیارد دالر از کمک‌های خود به کابل را قطع کند.

در اطلاعیه‌یی آقای پمپئو آمده است: «از آن‌جا که ناکامی در رهبری حکومت افغانستان تهدیدی مستقیم برای منافع ملی آمریکا است، دولت ایالات متحده محدوده همکاری‎‌های خود با دولت افغانستان را به طور فوری مورد بازبینی قرار خواهد داد و در کنار اقدامات دیگر، اعلام می‌کنیم که از میزان کمک خود یک میلیارد دلار می‌کاهیم و آماده‌ایم که برای سال ۲۰۲۱ هم یک میلیارد دیگر کاهش دهیم.»

از روی‌کرد پرتنش سیاست‌گران افغانستان، طالبان سود می‌برد.

کاخ سفید بازنگری قطع کمک‌‌ یک میلیارد دالری را منوط به تشکیل دولت فراگیر و مشارکت در روند صلح اعلام کرده است. آگاهان روابط بین‌الملل با انتقاد از روی‌کرد پرتنش میان سیاست‌گران افغانستان می‌گویند، ادامۀ این وضعیت در کنار کاهش حمایت‌های جامعۀ جهانی و آمریکا از افغانستان، زمینه را برای مانور طالبان فراهم می‌سازد.

محب شریف، آگاه روابط بین‌الملل در گفت‌وگویی با سلام‌وطندار می‌گوید، کاهش کمک‌ یک میلیارد دالری آمریکا برای افغانستان، دیدار وزیر خارجۀ آن کشور با ملاعبدالغنی برادر، معاون سیاسی گروه طالبان در قطر، زنگ خطری برای افغانستان است که باید سیاست‌گران آن را جدی بگیرند.

به گفتۀ آقای محب، ادامۀ اختلافات میان رهبران سیاسی افغانستان در کنار این که جایگاه و ارزش آنان را متأثر می‌سازد، برای گروه‌ طالبان نیز فرصت‌سازی می‌کند تا بیش‌تر از هر زمانی جلب توجه کنند.

عبدالودود پدرام، عضو گروه هماهنگی عدالت انتقالی می‌گوید، کاهش کمک‌های مالی آمریکا برای افغانستان یک نوع فشار برای حل بحران شکل‌گرفته میان سیاسیون افغانستان است. به گفتۀ او، در صورتی که وضعیت پرتنش ادامه یابد، بیش‌ترین ضرر را مردم افغانستان متقبل خواهند شد.

به اشتراک بگذارید:
به اشتراک گذاری بر روی facebook
به اشتراک گذاری بر روی twitter
به اشتراک گذاری بر روی telegram
به اشتراک گذاری بر روی whatsapp
به اشتراک گذاری بر روی email
به اشتراک گذاری بر روی print

این مطلب در آرشیو سلام وطندار ذخیره شده است.

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید:

فیسبوک

توییتر

تلگرام