اختلاف غنی و عبدالله؛ آمریکا یک میلیارد دالر از کمک‌هایش به کابل را قطع کرد

 

مایک پومپئو، وزیر خارجۀ آمریکا با انتقاد از ادامۀ اختلاف‌ها میان محمداشرف غنی و عبدالله عبدالله در بارۀ نتایج انتخابات ریاست جمهوری، این اختلاف‌ها را «تهدید در برابر امنیت ملی آمریکا» خوانده است.

آقای پومپئو با صدور بیانیه‌یی با لحن تند، گفته است که آمریکا تصمیم گرفته یک میلیارد دالر از کمک‌های خود به افغانستان را قطع ‌کند.

وزیرخارجۀ آمریکا در این بیانیه گفته است که ادامۀ اختلاف‌ها میان غنی و عبدالله بی‌احترامی به افغانان، آمریکایی‌ها و تمامی شرکای ائتلاف جنگ افغانستان است که در سال‌های گذشته برای برقراری صلح در این کشور در کنار یکدیگر همکاری کرده‌اند.

واشنگتن بازنگری در بارۀ قطع کمک یک میلیارد دالری خود به افغانستان را به تشکیل یک دولت فراگیر و مشارکت در روند صلح، مشروط کرده است. در بیانیۀ وزیر خارجۀ آمریکا آمده است: «از آنجا که ناکامی در رهبری حکومت (افغانستان) تهدیدی مستقیم برای منافع ملی آمریکاست، دولت آمریکا محدوده همکاریهای خود با دولت افغانستان را به گونۀ فوری مورد بازبینی قرار خواهد داد. و در کنار اقدامات دیگر، اعلام می‌کنیم که از میزان کمک خود یک میلیارد دالر می‌کاهیم و آماده‌ایم که برای سال ۲۰۲۱ هم یک میلیارد دیگر کاهش دهیم.»

پومپئو افزوده: «ما همچنان در تقاضای خود برای جلب کمک‌های مالی از سوی کشورها در کنفرانس‌های آتی مربوط به کمک به کابل، تجدیدنظر خواهیم کرد.»

بیانیۀ وزارت خارجۀ آمریکا چند ساعت پس از آن منتشر شد که مایک پومپئو روز گذشته به کابل آمد و با محمداشرف غنی، رئیس‌ جمهور و عبدالله عبدالله، «رئیس جمهور دولت همه‌شمول» به گونۀ جداگانه دیدار و گفت‌وگو کرد.

در ادامۀ بیانیۀ وزارت خارجۀ آمریکا آمده است که اگر رهبران افغانستان تصمیم بگیرند که یک دولت فراگیر تشکیل دهند که بتواند امنیت را تأمین کند و در روند صلح مشارکت داشته باشد، ایالات متحده آمریکا آماده‌گی دارد تا از این تلاش‌ها پشتی‌بانی کند و بازنگری‌هایی را در بارۀ تصمیم کاهش کمک‌هایش به افغانستان انجام دهد.

وزیر خارجۀ آمریکا در این بیانیه تصریح کرده است: «ما همچنان اصرار داریم که تنها راه‌حل اختلاف موجود یک توافق سیاسی است. ما متوجهیم که رهبران افغانستان همسو با تعهدات خود در قبال توافق دو جانبۀ همکاری میان آمریکا و افغانستان عمل نمی‌کنند و از تشکیل یک تیم همه‌جانبه برای گفت‌وگوهای میان افغانان باز مانده‌اند و یا از تسهیل زمینه برای آزادی زندانیان دو طرف غافل ماندهاند. اقداماتی که قرار است به رسیدن به یک توافق سیاسی و فراهم کردن آتش‌بس گسترده کمک کند. با این حال، ما همچنان سرگرم پیش‌بردن فرآیند بیرون‌کردن مشروط نیروهایمان مطابق شرایط و مفاد توافقی که میان آمریکا و طالبان صورت گرفته هستیم.»

در پایان بیانیۀ زارت خارجۀ آمریکا آمده است که واشنگتن از شکل‌گیری یک حکومت فراگیر در افغانستان پیشتی‌بانی می‌کند و دولت آمریکا آماده است که ضمن پشتی‌بانی از این تلاش‌ها بازبینی‌هایی که از امروز در کمک‌های خود به افغانستان را آغاز کرده، دو باره مورد توجه قرار دهد.

روز گذشته (دوشنبه، 4 حمل) گزارش شد که مایک پومپئو، وزیرخارجۀ آمریکا پس از سفر به کابل و دیدار با غنی و عبدالله، به قطر رفته است و در پایگاه نظامی دوحه با ملاغنی برادر، معاون دفتر سیاسی طالبان در قطر، دیدار و گفت‌وگو کرده است.

بر بنیاد گزارش‌ها تأخیر در آزادی زندانیان طالبان که یکی از پیش‌شرط‌های آغاز گفت‌وگوهای میان افغانان بود از محورهای اصلی این دیدار بوده و دو طرف بر سر راه‌حلی این مورد رایزنی کرده‌اند.

به اشتراک بگذارید:
به اشتراک گذاری بر روی facebook
به اشتراک گذاری بر روی twitter
به اشتراک گذاری بر روی telegram
به اشتراک گذاری بر روی whatsapp
به اشتراک گذاری بر روی email
به اشتراک گذاری بر روی print

این مطلب در آرشیو سلام وطندار ذخیره شده است.

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید:

فیسبوک

توییتر

تلگرام