باشندهگان ولایت کندهار از آلودهگی روزافزون هوای این ولایت نگران اند و میگویند که این آلودهگی سبب بیماریهای گوناگونی میانشان شده است.
آنان از افزایش سرسامآور آلودهگی هوا و بوی بد آن شکایت کرده و عامل عمدۀ آن را دود حاصله از موترها و سوختهای کارخانهها میدانند.
شهروندان کندهار میگویند که از شدت افزایش آلودهگی هوا در این ولایت به بیماریهای گوناگون تنفسی دچار شده اند.
آنان از ادارۀ شهرداری و ریاست محیط زیست ولایتشان خواستند تا در این باره توجه جدی کرده و شهر را از این آلودهگیها پاک سازند.
باشندهگان کندهار میگویند که این ولایت به مرکز تعمیرگاههای موتر تبدیل شده و شمار زیادی از آنان در مرکز شهر فعالیت دارند.
تعمیرکاران موتر نیز با تأیید این مطلب که محیط زیستشان هر روز بیشتر آلوده میشود، حکومت را مقصر میدانند و میگویند که برای آنان باید مکان مشخصی باشد ور نه هر روز این مشکل پررنگتر خواهد شد.ِ
آنان میگویند، اگر برایشان مکان مشخصی حتا خارج از شهر اختصاص داده شود، آماده اند تا به آنجا نقل مکان کنند.
با این حال، مسؤولان ادارۀ محیط زیست کندهار میگویند که این مشکلات را با ادارۀ شهرداری این ولایت در میان گذاشته اند؛ اما تا کنون اقدامی دربارۀ حل آن صورت نگرفته است.
مسؤولان ادارۀ شهرداری کندهار نیز میگویند، بودجۀ کافی برای خریداری و آمادهسازی مکانی دور از مرکز شهر برای تعمیرکاران موتر ندارند. آنان میگویند که در تلاش اند تا به وسیلۀ نهاد خیریه و موسسهیی بتوانند هر چه زودتر این مکان را آماده کنند.
زمری سرگند، مسؤول مطبوعات شهرداری کندهار به سلاموطندار گفت که در صورت پیداکردن بودجه، آنان آماده اند تا در حل این مشکل اقدام کنند. او میگوید که آنان به خاطر حل معضل آلودهگی هوای این ولایت، 70 هزار نهال را در نقاط گوناگون شهر غرس کرده اند.
داکتر شاهولی پوپل، مسؤول حفظ محیط زیست ریاست بهداشت ولایت کندهار میگوید که آلودهگی هوا افزودن بر بیماریهای تنفسی سبب بیماریهای جلدی نیز میگردد. او همچنان افزود که حفاظت از محیط زندهگی، تنها مسؤولیت شهرداری و ریاست محیط زیست نبوده بل تمام طبقههای جامعه باید در آن نقش فعال گیرند.
بر بنیاد گزارشها تنها ولایت کندهار نیست که از آلودهگی هوا رنج میبرد بلکه ولایتهای دیگر کشور نیز از آلودهشدن روز افزون هوا رنج میبرند و از این خطر مصون نیستند.