نگرانی باشنده‌گان نورستان از افزایش تنش‌های مذهبی در این ولایت

بیشتر باشنده‌گان نورستان پیرو مذهب حنفی هستند، اما از چند سال بدین‌سو گروهی به‌نام اهل حدیث فعالیت‌های مذهبی‌اش را در این ولایت آغاز کرده است.

شماری از باشنده‌گان نورستان می‌گویند که ظهور این گروه تنش‌های مذهبی در این ولایت را افزایش داده و این موضوع سبب نگرانی آنان شده است.

غلام‌سخی، از بزرگان قوم در نورستان می‌گوید که پیروان این دو مذهب گاه‌گاهی در برابر هم صف‌آرایی می‌کنند. به گفتۀ او، دولت در مهار این وضعیت ناتوان است و اگر جلوی تنش مذهبی گرفته نشود، درگیری‌ها میان پیروان این دو مذهب تشدید خواهد یافت.

مولوی عبدالقادر، خطیب مسجد جامع نورستان می‌گوید که شماری از پیروان اهل حدیث در بخش‌هایی از این ولایت در داخل مسجدها علیه عالمان مذهب حنفی تبلیغ می‌کنند. این عالم دین از پیروان هر دو مذهب می‌خواهد که به تنش‌های مذهبی دامن نزنند.

منورخان، رییس حج و اوقاف نورستان در گفت‌وگو با سلام‌وطندار حضور پیروان اهل حدیث در این ولایت را تأیید می‌کند، اما تنش‌های مذهبی میان این مذهب و مذهب حنفی را جدی نمی‌داند.

آقای منورخان می‌گوید که آنان به هیچ کسی اجازه نمی‌دهند که از مسجد‌ها به‌عنوان ابزار تبلیغاتی به منظور ایجاد تنش‌های مذهبی استفاده کند.

اما مولوی احمدبیگ محسن که پیرو اهل حدیث است، می‌گوید، آنان برای ازبین‌بردن فساد فعالیت می‌کنند نه ایجاد فساد. این پیرو اهل حدیث باور دارد که مبنای عملکرد و گفتار آنان قران و سنت است.

پیروان اهل حدیث بیشتر در ولسوالی‌های واما، وایگل و پارون، مرکز این ولایت مستقر هستند و بیشتر باشنده‌گان ولسوالی‌های مندول، دوآب، نورگرام، برگمتال و دیگر نقاط شرقی این ولایت پیرو مذهب حنفی هستند.

باشنده‌گان نورستان می‌گویند که سال پیش در ولسوالی دوآب، پیروان هر دو مذهب مدرسه‌های مربوط به یکدیگرشان را به آتش کشیدند که پس از پادرمیانی بزرگان قوم تنش‌ها فروکش کرد.

به اشتراک بگذارید:
به اشتراک گذاری بر روی facebook
به اشتراک گذاری بر روی twitter
به اشتراک گذاری بر روی telegram
به اشتراک گذاری بر روی whatsapp
به اشتراک گذاری بر روی email
به اشتراک گذاری بر روی print

این مطلب در آرشیو سلام وطندار ذخیره شده است.

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید:

فیسبوک

توییتر

تلگرام