نگرانی‌ها از افزایش ازدواج‌های اجباری و زیرسن در لوگر

مسؤولان در ولایت لوگر می‌گویند که به دلیل رسم‌ورواج‌های ناپسند در برخی از مناطق این ولایت دختران خردسال مجبور اند تن به ازدواج زودهنگام و اجباری دهند. به گفتۀ آنان بددادن و بدل از جمله عمده‌ترین رسم‌ورواج‌های ناپسند در این مناطق است.

شیما زرگر، رییس‌ امور زنان ولایت لوگر می‌‌گوید که در جریان یک سال گذشته 50 رویداد رسمی و 96 رویداد غیررسمی خشونت در برابر زنان در این ولایت ثبت شده است که از این میان اکثراً مربوط ازدواج‌های اجباری و بد دادن می‌شود.

بانو زرگر می‌افزاید که برای کاهش خشونت‌ها در برابر زنان برنامه‌های آگاهی‌دهی گسترده‌یی را در مرکز و ولسوالی‌های این ولایت برگزار کرده اند.

اما نفیسه هجران، یکی از اعضای شورای ولایتی لوگر علت وجود چنین رسم‌ورواج‌ها را عدم پیگیری قضیه‌های خشونت علیه زنان این ولایت می‌داند و می‌گوید که در جریان چند سال گذشته هیچ کار بنیادی برای آگاهی‌دهی زنان لوگر صورت نگرفته است.

بانو هجران می‌گوید که شماری از زنان نمی‌دانند، چگونه و با استفاده از کدام گزینه‌ها مشکلات‌شان را به گوش مسؤولان برسانند.

شکریه، یکی از ده‌ها بانویی‌ست که در این ولایت تن به ازدواج زودهنگام داده است. او که باشندۀ پل‌علم لوگر است در گفت‌وگویی با سلام‌وطندار می‌گوید: «دست چپ‌وراستم را نمی‌شناختم که خانواده‌ام مرا به عفد مردی 65 ساله درآورد.» شکریه می‌افزاید که پس از مدتی زنده‌گی، شوهرش او را از خانه بیرون کرده و اکنون در خانۀ پدرش زنده‌گی می‌کند.

او می‌گوید که در مدت زنده‌گی با شوهر سال‌خورده‌اش دردها و رنج‌های زیادی را چشیده و به شدت لت‌وکوب ‌شده است.

بر بنیاد آمار‌ها، در سال ۲۰۱۴، بیشتر از ۲۰۲۶ شاکی خشونت علیه زنان به دفا‌تر کمیسیون مستقل حقوق بشر در سراسر کشور مراجعه کرده و قضیه‌های‌شان را به ثبت رسانده اند.

در سال ۱۳۹۲ شمار شاکیان خشونت علیه زنان که به دفا‌تر کمیسیون مستقل حقوق بشر مراجعه کرده بودند، به ۲۱۵۹ نفر و در سال ۱۳۹۱ به ۱۷۵۰ مورد می‌رسید.

شمار شاکیان خشونت علیه زنان در سال ۲۰۱۴ نسبت به سال خورشیدی ۱۳۹۲ حدود 3.6 درصد کاهش و نسبت به سال ۱۳۹۱ حدود ۱۵.۸ درصد افزایش یافته بود.

هم‌چنان بر بنیاد تازه‌ترین آمار دفتر نماینده‌گی سازمان ملل، ادامۀ خشونت‌های گسترده در افغانستان، سبب افزایش 37 درصدی تلفات زنان در سال 2015 میلادی شده است.

افغانستان یکی از 187 کشوری است که کنوانسیون محو تبعیض علیه زنان را امضا کرده و موظف است تا به ماده‌های این قانون عمل کند؛ اما با توجه به کمک‌ها و تلاش‌های بین‌المللی‌یی که برای محو خشونت‌ با زنان در افغانستان صورت گرفته، هنوز این پدیده به گونۀ وسیعی وجود دارد.

به اشتراک بگذارید:
به اشتراک گذاری بر روی facebook
به اشتراک گذاری بر روی twitter
به اشتراک گذاری بر روی telegram
به اشتراک گذاری بر روی whatsapp
به اشتراک گذاری بر روی email
به اشتراک گذاری بر روی print

این مطلب در آرشیو سلام وطندار ذخیره شده است.

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید:

فیسبوک

توییتر

تلگرام