ناتو: از افغانستان در مبارزه علیه کرونا حمایت می‌کنیم

ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو می‌گوید که از نیروهای امنیتی و نهادهای افغانستان برای مبارزه با اپیدمی جهانی ویروس کرونا پشتی‌بانی می‌کند. او گفته است که ناتو وقتی به فعالیت‌ها و ماموریتش در افغانستان ادامه می‌دهد، باید بیماری کووید 19 را نیز در نظر بگیرد.

ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو می‌گوید که این سازمان در همکاری با همکاران افغانستانی‌اش اقدامات پیش‌گیرانۀ دقیقی را برای کنترل موثر بیماری کووید 19 در افغانستان روی دست گرفته است. به گفتۀ او، نیروهای پشتی‌بانی قاطع به تازه‌گی تجهیزات پزشکی، مواد ضدعفونی‌کننده و وسایل محافظ شخصی را به نیروهای پولیس در ولایت نورستان کمک کرده‌اند.

دبیرکل ناتو این سخنان را روز گذشته، در یک نشست ویدیویی با خبرنگاران مطرح کرده است. او گفته است که شماری از سربازان پشتی‌بانی قاطع در افغانستان نیز به بیماری کووید 19 مبتلا شده‌اند و ناتو آنان را از این کشور بیرون کرده و برخی آنان در قرنطین به سر می‌برند. آقای استولتنبرگ همچنان می‌گوید که ناتو تلاش می‌کند سربازانی که به افغانستان می‌آیند در قرنطین باشند تا این ویروس را با خود به این کشور نیاورند.

دبیرکل ناتو می‌افزاید که این سازمان در زمینۀ مبارزه با بیماری کرونا و فراهم‌آوری تجهیزات پزشکی با نیروهای امنیتی افغانستان نیز همکاری می‌کند و به نیروهای امنیتی آموزش و مشوره می‌دهند تا از عهدۀ این بیماری برآیند.

استولتنبرگ همچنان می‌گوید که نیروهای مأموریت پشتی‌بانی قاطع به تعهدات خود برای پشتی‌بانی از نیروهای امنیتی و نهادهای افغانستان به گونۀ کامل پای‌بند هستند و از همین‌رو برای محافظت مردم و هموارکردن مسیر صلح در این کشور به تلاش‌های‌شان ادامه می‌دهند.

دبیرکل ناتو می‌گوید: «ناتو پشتی‌بانی خود را از توافق میان آمریکا و طالبان اعلام کرده است و برای همین ما در حال تنظیم نیروهای‌مان در افغانستان هستیم که سطح آن را از 16 هزار به 12 هزار برسانیم.» او می‌افزاید: «پیش از این نیز گفته‌ایم که کاهش نیروهای‌مان مشروط است و ما به تعهدات آموزشی، مشوره‌دهی و همکاری خود در قبال نیروهای امنیتی افغانستان پای‌بندیم.»

ینس استولتنبرگ تأکید می‌کند و می‌گوید که حتی اگر شمار نیروهای ناتو در افغانستان به 12 هزار تن کاهش یابد باز هم این سازمان می‌تواند به فعالیت‌هایش در این کشور ادامه دهد. زیرا به گفتۀ او، در سال 2017 نیز شمار نیروهای ناتو در افغانستان 12 هزار تن بود.

او می‌افزاید: «پیام ناتو این است که ما با هم به افغانستان رفتیم، باهم تصمیم می‌گیریم و تنظیم نیروهای‌مان را نیز باهم انجام می‌دهیم و وقتی که شرایط مساعد باشد باهم از افغانستان خارج می‌شویم.»

دبیرکل ناتو، بهترین راه را برای حمایت از تلاش‌های صلح ادامۀ پشتی‌بانی این سازمان از نیروهای امنیتی افغانستان می‌داند و می‌افزاید که با این کار به طالبان می‌گویند که در میدان جنگ پیروز نمی‌شوند و برای مصالحۀ واقعی باید به میز گفت‌وگو حاضر شوند.

او در بارۀ اختلاف‌های موجود در حکومت می‌گوید: «چالش‌های که در درون حکومت افغانستان وجود دارند نیز مهم‌اند. ما در افغانستان به اتحاد و سیاست عملی نیاز داریم تا بتوانیم به گونۀ کامل در روند صلح شرکت کنیم.»

به گفتۀ استولتنبرگ، ناتو با حمایت‌های مشورتی، آموزشی و همکاری از طریق نیروهای حمایت قاطع از نیروهای امنیتی افغانستان، بر طالبان فشار می‌آورد و آمریکا بر علاوۀ این که از طریق این سازمان بر طالبان فشار می‌آورد از راه‌های دیگری نیز بر این گروه فشار وارد می‌کند تا خشونت‌ها را کاهش دهند.

او می‌گوید: «بنابراین ما از آنها (طالبان) می‌خواهیم که خشونت‌ها را کاهش دهند و به گونۀ کامل در روند گفت‌وگوهای صلح سهم بگیرند. ما تنها به گفتار اتکا نمی‌کنیم بلکه با حضورمان در افغانستان عمل‌کرده و نیروهای امنیتی افغانستان را حمایت می‌کنیم.»

دبیرکل ناتو به دو روز پیش نیز از گروه طالبان خواست که حملات‌شان را متوقف کنند، توافق‌نامۀ صلح با آمریکا را به گونۀ کامل عملی‌سازند و خشونت‌ها را کاهش دهند.

به اشتراک بگذارید:
به اشتراک گذاری بر روی facebook
به اشتراک گذاری بر روی twitter
به اشتراک گذاری بر روی telegram
به اشتراک گذاری بر روی whatsapp
به اشتراک گذاری بر روی email
به اشتراک گذاری بر روی print

این مطلب در آرشیو سلام وطندار ذخیره شده است.

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید:

فیسبوک

توییتر

تلگرام