دانشمندان دانشگاه رویال هالووی و دانشگاه بارسلون در لندن با همکاری هم، در پی درمان تعصبات نژادی و نژادپرستی مفرط هستند. تحقیق این دانشمندان نشان میدهد که میتوان تعصبات نژادی را از طریق ایجاد این باور که، پوست بدن آنها رنگ دیگری دارد یا بدن آنان کاملاً متفاوت است، از بین برد.
بر بنیاد گفتههای این دانشمندان، آنان با تلقین مفکورهیی به نام «کالبد دیگر» در فرد بیمار، تعصب نژادی آنها را کم میکنند، این دانشمندان میگویند؛ آنها میزان نژادپرستی مفرط را قبل از درمان و بعد از درمان اندازه میگیرند و میزان عمدۀ درمان آنان بر میگردد به ایجاد توهم در فرد بیمار.
پروفیسور مانوس ساکیریس، استاد دانشگاه رویال هالووی در لندن، دربارۀ این گونۀ درمان میگوید که تعصبات نژادی بیشتر در اختلاف رنگ جلد در افراد ایجاد میشود و به همین دلیل آنان در ابتدا خواستند، همین معضله را حل کنند. پروفیسور ساکیریس میافزاید، در ابتدا میزان تعصب بیماران را اندازه میگیرند و بعداً به آنها توهم القا میکنند تا بیمار باور کند که جلد او رنگ دیگری دارد و یا در کل جسم او با جسم فردی که با او تعصب میورزد، مشابه است و در اخیر میزان تغییر تعصب آنها سنجیده میشود.
در این درمان دست مصنوعی را در کنار دست واقعی بیمار قرار میدهند و با قلمموهای نقاشی دستها را نوازش میدهند، شرکتکنندهگان در این آزمایش میگویند که در حین درمان احساس میکنند، جسم خارجی بخشی از بدن آنهاست. این آزمایش بخش اول درمان توسط ایجاد توهم یا همان «کالبد دیگر» است.
نظرسنجییی که بعد از این آزمایش صورت گرفته، نشان میدهد که به گونۀ بیسابقهیی تعصب در افراد بیمار تغییر میکند. پروفیسور ساکیریس امیدوار است که روشهای دیگر این تحقیق، به دنیای واقعی برده شده و میزان تعصب در مردم را تغییر دهد.
ساکیریس میگوید، با تحول در دنیای فناوری و تکامل این پدیده، میتوان میزان تعصب در افراد را تغییر داد. او میافزاید، امیدوار هستند، به وسیلۀ این آزمایشها میزان تعصب در افراد کنترل شود.
روانشناسان تأثیر این آزمایشها را بر فعالیتهای مغز میآزمایند و امیدوارند تا از این طریق، علیه تعصب و نژادپرستی مبارزه کنند و آن را از بین ببرند.