مجلس: پیش از نشست دوم صلح باید آتش‌بس شود

شماری از اعضای مجلس نماینده‌گان خواهان آتش‌بس حکومت با طالبان پیش از برگزاری نشست دوم گفت‌وگوهای صلح با این گروه هستند. این نماینده‌گان می‌گویند که مخالف گفت‌وگوهای صلح نیستند، اما خواهان آتش‌بس اند.

نظیفه ذکی، یکی از اعضای مجلس در نشست امروز (20 سرطان/تیر) مجلس گفت که هنوز بسیاری از ولایت‌ها در ناامنی به سر می‌برند و روزانه ده‌ها تن از افراد نظامی و غیرنظامی در آن ولایت‌ها کشته می‌شوند.

او می‌گوید که ابتدا باید میان دو طرف آتش‌بس اعلام شود و پس از آن دور میز گفت‎‌وگو بنشینند.

این گفته‌ها در حالی مطرح می‌شوند که نخستین نشست رسمی گفت‌وگوهای صلح با طالبان پنج روز پیش در شهر مری پاکستان برگزار شد. در این نشست که 4 ساعت طول کشید، نماینده‌هایی از کشورهای آمریکا و چین نیز حضور داشتند.

ظاهر قدیر، معاون نخست مجلس نیز گفت که صلح خواست و آرمان تمام مردم کشور است، اما حکومت باید از موضع قدرت خواهان آن باشد.

آقای قدیر می‌گوید که نباید برای برقراری صلح، دستاوردهای کنونی نادیده گرفته شده و از بین بروند. او می‌گوید، اگر آتش‌بس نشود، گفت‌وگوهای صلح به سود کشور نیست.

با این حال شهزاده شاهد، یکی از اعضای مجلس و سخن‌گوی شورای عالی صلح می‌گوید که دومین نشست رسمی صلح با طالبان هر چه‌ زودتر پس از عید فطر برگزار خواهد شد. او گفت، با این‌که زمان و مکان این گفت‌وگوها تعیین نشده، اما قرار است در آن در مورد آتش‌بس و پیش‌شرط‌های طالبان گفت‌وگو شود.

به گفتۀ آقای شاهد، در گفت‌وگوهای بعدی دربارۀ آتش‌بس، ارایۀ فهرستی از اشتراک‌کننده‌گان دو جانب و مسایل اختلافی بحث خواهد شد.

پیش از این حکمت‌خلیل کرزی، معاون سیاسی وزارت خارجه و یکی از اعضای هیأت افغانستان در گفت‌وگوهای صلح نیز گفته بود که یکی از موضوعات مورد بحثِ نشست بعدی، آتش‌بس میان دو طرف خواهد بود.

این نخستین بار است که حکومت افغانستان به صورت رسمی با طالبان گفت‌وگو می‌کند. گفته ‌می‌شود که روحیۀ طالبان در نخستین نشست مثبت بوده است.

به اشتراک بگذارید:
به اشتراک گذاری بر روی facebook
به اشتراک گذاری بر روی twitter
به اشتراک گذاری بر روی telegram
به اشتراک گذاری بر روی whatsapp
به اشتراک گذاری بر روی email
به اشتراک گذاری بر روی print

این مطلب در آرشیو سلام وطندار ذخیره شده است.

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید:

فیسبوک

توییتر

تلگرام