گروه پژوهشی «Y&R's BAV» با همکاری دانشگاه پنسلوانیای آمریکا تازهترین فهرست قدرتمندترین کشورهای جهان را منتشر کرد.
در صدر این فهرست ایالات متحده جا خوش کرده است. بر بنیاد این فهرست آمریکا در حال حاضر قویترین کشور از لحاظ اقتصادی و نظامیست و از نگاه فرهنگی نیز فرهنگ آمریکایی به بسیاری از کشورها نشت کرده است.
رتبۀ دوم این فهرست به روسیه تعلق گرفته است. سرزمین پهناور روسیه مهمترین قطب اقتصادی جهان نیز هست. مسکو سرمایۀ هنگفتی را برای هزینههای نظامی تخصیص داده است؛ در سال 2016 میزان عایدات خالص این کشور که برای تسلیحات نظامی تخصیص مییافت، 5.6 درصد کل عایدات بود.
چین با در نظرداشت رشد اقتصادی بینظیر خود که توقع میرفت در ردههای اول و دوم باشد در ردۀ سوم این فهرست قرار گرفته است. بر بنیاد آمار بانک جهانی، بیشتر شهروندان این کشور زیر خط فقر زندگی میکنند؛ با این حال علیرغم ویژهگیهای منحصر به فرد اقتصادی، این کشور همواره به خاطر سیاستهایش در برابر رسانهها و شهروندان مورد انتقاد قرار گرفته است.
آلمان در فهرست کشورهای قدرتمند جهان امسال از بریتانیا پیشی گرفته است. این کشور پرجمعیت اروپایی که همواره از سیاست «درهای باز» به روی مهاجران کار گرفته اقتصاد توسعهیافته و قدرت نظامی قابل توجهی دارد.
خلاف آنچه رهبران بریتانیا توقع داشتند به گفتۀ آگاهان برگزیت موجب شده است تا انگلستان که پیش از این رتبۀ چهارم قدرتمندترین کشورهای دنیا را داشت، یک رده نزول کند.
همسایههای افغانستان ایران، پاکستان و هند به ترتیب در مقامهای 13ام، 22ام و 15ام این فهرست جا خوش کردهاند. ایران با وجود تحریمهای بینالمللی میان کشورهای مسلمان پس از عربستان سعودی که مقام نهم را دارد دومین کشور قدرتمند جهان شمرده شده است. ایران بزرگترین قطب اقتصادی شرقمیانه است و یکی از دلایل حضور این کشور در میان 20 کشور قدرتمند جهان وجود ذخایر نفت گفته میشود.
ترکیه نیز در این فهرست صاحب مقام 14ام است. این کشور علیرغم رویدادهایی از جمله کودتای نافرجام 2016 توانسته است خود را در میان کشورهای قدرتمند جهان جای دهد. سازمان همکاری و توسعۀ اقتصادی نیز میگوید که ترکیه در سالهای آینده رشد اقتصادی چشمگیری خواهد داشت.
این فهرست بر اساس پیشرفتهای اقتصادی، تسلیحات نظامی، کیفیت زندگی و فرهنگ و میراث فرهنگی و میزان دسترسی مردم به دموکراسی تهیه شده است.