مسؤولان ادارۀ کشاورزی ولایت فراه میگویند که گلخانههای این ولایت در سطح منطقه حرف اول را میزنند. منان متین، رییس ادارۀ کشاورزی فراه به سلاموطندار گفت که این ولایت با داشتن صدها گلخانه در سطح کشور و حتا منطقه بینظیر است.
کشاورزان ولایت فراه در سه ماه گذشته، بیش از ده میلیون دالر از بابت فروش محصولات میوه و سبزیجات گلخانهیی سود کرده اند.
گفته میشود که از دو سال بدینسو بیش از 20 میلیون دالر در راستای ایجاد گلخانهها در این ولایت سرمایهگذاری شده است.
به گفتۀ آقای متین افزایش درآمد دهقانان مرتبط به ایجاد، رشد و توسعۀ فرهنگ گلخانهداری در فراه است. او میافزاید، از سودی که این محصولات به بار میآورد، دهقانان بذر و دیگر وسایل کشاورزی را خریداری میکنند.
رییس ادارۀ کشاورزی ولایت فراه میگوید، وجود گلخانهها سبب شده تا حاصلات روزانۀ بادرنگ و بادنجان رومی به 800 تُن برسد. وی میافزاید که حاصلات تربوز این ولایت به 340 هزار تُن رسیده است. بیشتر این محصولات به ولایتهای کشور صادر میشود.
آقای متین میگوید که بر بنیاد بررسیهای آنان هر کشاورز از نیمجریب زمین گلخانهیی 150 هزار افغانی به دست میآورد.
به گفتۀ رییس زراعت فراه، از دوسال به اینسو کشاورزان ولایت فراه به ایجاد گلخانهها رو آورده اند. او میگوید که در حال حاضر 3500 کشاورز به گونۀ مستقیم مشغول کشتوکار در گلخانههای این ولایت میباشد.
مسؤولان محلی این ولایت میگویند که هماکنون 1650 جریب زمین به گلخانهها اختصاص یافته است.
صاحبان گلخانهها با این که از درآمدهایشان خرسندند، اما میگویند که مکانی مناسب برای نگهداری حاصلاتشان وجود ندارد.
آنها میگویند که روزانه 10 تا 12 تُن محصول از این گلخانهها برداشت میکنند، اما چالش بزرگ نبود سردخانهها جهت حفظ و نگهداشت محصولات است.
کشاورزان بر این باورند که اگر سردخانهها در این ولایت ایجاد شود، آنها قادرند تا به تمامی ولایتهای کشور محصولاتشان را عرضه کرده و خودکفا شوند.
محصولات تربوز، بادرنگ و بادنجان رومی فراه در تمام کشور زبانزد میباشد. به گفتۀ مسؤولان محلی این ولایت، محصولات ولایت فراه به اکثر ولایتها از جمله کابل، قندهار، هرات، غزنی، ننگرهار و مزار شریف صادر میشود.