یک نهاد غیردولتی موسموم به «همکاری برای صلح و همبستهگی» نشستی را با حضور علمای شماری از کشورهای اسلامی و افغانستان در ولایت خوست برگزار کرد که هدف آن ساختن راهبردی برای مبارزه با افراطیت است.
در این نشست دوروزه که امروز (پنجشنبه، 5 حمل/فروردین) پایان یافت، حدود 300 فعال مدنی ـ زن و مرد ـ، عالمان دینی، بزرگان محلی و مأموران دولتی اشتراک کرده بودند.
مسؤولان این نهاد میگویند که تلاشهای عالمان دینی خوست در مبارزه با تشدد و افراطیت تاکنون نتیجۀ مثبت داده اند.
نجیب ساحل، مسؤول این نهاد به سلاموطندار میگوید، هدف آنها این است که چهگونه میشود از افراطیت جلوگیری کرد و برای مبارزه با آن برنامه یا راهبردی ساخت که بعداً در تمام افغانستان از آن استفاده شود.
آقای ساحل میگوید که علمای مشهور شماری از کشورهای اسلامی برای اشتراک در این کنفرانس دعوت شده بودند و بحثهایی نیز دربارۀ راههای مهم مبارزه با افراطیت با عالمان افغانستان داشتند.
دکتر محمد احمد، عالم مصری که در «کنفرانس اسلامی» خوست حضور یافته بود، میگوید که مبارزه با افراطیت در افغانستان یک ضرورت اساسی است.
آقای احمد میگوید که دین اسلام پیروانش را از سختی به نرمی دعوت میکند و انسانها باید همیشه از نرمی کار بگیرند؛ زیرا تشدد در هر چیز و هر جایی، انسانها را به سوی سختی و بالاخره کشتن همدیگر میکشاند.
اما به باور شماری از کارشناسان، اینگونه نشستها زمانی برای مردم نتیجهبخش خواهند بود که نتایج آن تعقیب و پیامدهای مثبت و منفی آن سنجیده شوند.
نهاد همکاری برای صلح و همبستهگی در سال 1996 میلادی تشکیل شده و مسؤولان آن ادعا میکنند که تاکنون در زمینۀ حل دعواها و مبارزه با افراطیت در کشور نقش مهمی بازی کرده است.