سهیل شاهین، سخنگوی دفترسیاسی طالبان در قطر به سلاموطندار میگوید، در دور هشتم گفتوگوهای صلح میان نمایندهگان آمریکا و طالبان پیشرفتهای قابل ملاحظهیی به دست آمدهاست.
آقای شاهین میافزاید، با آن که زلمی خلیلزاد، نمایندۀ ویژۀ آمریکا برای صلح افغانستان به هند رفته است، اما گفتوگوهای صلح میان هیأت طالبان و نمایندهگان آمریکا امروز نیز جریان دارد و ممکن است توافقنامۀ صلح بهزودی امضا شود.
به گفتۀ او، توافقنامۀ صلح با حضور نمایندهگان شماری از کشورهای همسایه، سازمان ملل، نمایندهگان روسیه و چین امضا خواهد شد.
شماری از آگاهان سیاسی کشورهای روسیه و چین را در قضایای افغانستان دخیل میدانند.
شهباز حکمت، استاد دانشگاه و آگاه مسایل سیاسی میگوید، حضور و نقش این کشورها در تطبیق توافقنامۀ صلح تاثیر گذار است.
یونس فکور، دیگر آگاه مسایل سیاسی میگوید، تا زمانی که طالبان با نمایندهگان حکومت افغانستان به توافق سیاسی و اعلام آتشبس نرسند، امضای توافقنامۀ صلح میان آمریکا و طالبان بی معناست.
آقای فکور میافزاید، چین و روسیه در این اواخر از طالبان حمایت سیاسی و اقتصادی میکنند و ایغورهای چین و چچینیهای روسیه در کنار طالبان میجنگند و از سوی دیگر آمریکا نیز میخواهد چنین ضمانتی را به دست بیاورد که طالبان دیگر برای آنان تهدیدی نیست.
زلمی خلیلزاد، نمایندۀ ویژۀ آمریکا برای صلح افغانستان ناوقت روز گذشته به منظور تأمین اجماع جهانی در پیوند به روند صلح افغانستان به هند رفته است.
آقای خلیلزاد در تازه ترین توییت خود از روند گفتوگوهای جاری صلح با طالبان اظهار خوشبینی کرده و گفته است که آنان به امضای توافق نزدیک شدهاند.
ینس ستولتنبرگ، دبیرکل ناتو نیز در یک نشست خبری گفته است که برای صلح افغانستان فرصت واقعی فراهم شده است و آنان بیشتر از هرزمانی به توافق صلح نزدیک شدهاند.
در همین زمینه