سیر تا پیاز تیرباران غیرنظامیان در غور از زبان «غوث‌الدینِ 14 ساله»

داعش دو روز پیش (شام روز سه‌شنبه) دست‌کم 30 غیرنظامی را در غور تیرباران کرد. از این میان غوث‌الدین 14 ساله یکی از سه تنی‌ست که از این شمار جان به سلامت برده است. او شاهد تمام قضیه بوده و از چشم دید خود روایت می‌کند که چگونه داعش آنان را ربود، همراهانش را تیرباران کرد و چه‌طور از این رویداد جان به سلامت برده است.

این کودک می‌گوید که برای هیزم‌کشی در بدل حقوق ماهانۀ 3500 افغانی به منطقۀ کاسی شهر فیروزکوه رفته بود، اما پس از پایان کار در مسیر خانه از سوی افراد مسلح ربوده می‌شود.

غوث‌الدین می‌گوید که افراد داعش چشم‌هایش را بستند و زمانی که به مقصد رسیدند، شمارشان به حدود 40 تن رسیده بود. او می‌گوید، تمام اسیران دهقان و هیزم‌کشانی بوده اند که برای پول ناچیزی راه کوه‌و‌کمر را در پیش گرفته بودند.

به گفتۀ این کودک، افراد داعش قصد کشتن کسی را نداشتند و ظاهراً این موضوع از گپ‌وگفت میان‌شان معلوم می‌شد، اما پس از آن که خبر کشته‌شدن فردی به نام غلام‌فاروق به گوش‌شان رسید، همه را به گلوله بستند.

غوث‌الدین می‌گوید، افراد این گروه ساعاتی پس از ربودن آن‌ها برای دزدیدن گوسفند به منطقۀ غلمین در 40 کیلومتری فیروزکوه رفته بودند، اما با مقاومت نیروهای امنیتی روبه‌رو شده و در نتیجه غلام‌فاروق، فرمانده‌شان کشته می‌شود.

این کودک می‌گوید، همین که خبر کشته‌شدن غلام‌فاروق رسید، همۀ اسیران را حوالی ساعت نه شب صف کردند و «همه را به رگبار بستند.» اما شدت حس انتقام سبب شده تا گلوله‌های آنان پراکنده شلیک شود و گلوله‌یی که به سمت غوث‌الدین شلیک می‌شود، به پایش اصابت کرده و او به زمین می‌افتد. به گفتۀ خودش، لحظه‌یی خود را به شکل مرده می‌اندازد تا نیروهای داعش شک نکنند که زنده است.

او اضافه می‌کند که چند تن دیگر هم نخست زخمی شدند، اما نیروهای داعش دوباره به آنان شلیک کردند و از این میان تنها سه تن جان به سلامت بردند.

رنگین، مادر غوث‌الدین می‌گوید که چهار فرزند دارد و غوث‌الدین بزرگترین و یگانه نان‌آور خانواده‌اش است. او می‌گوید، اگر غوث‌ را چیزی می‌شد نمی‌دانست «چه خاکی بر سرش کند.»

طالبان پس از این رویداد بلافاصله اعلام کردند که این کشتار کار آنان نبوده و این گروه هیچ دخالتی در قضیه نداشته است. این گروه حتا گفته که این رویداد را بررسی می‌کند.

تیرباران دست‌کم 30 غیرنظامی واکنش‌های تند شهروندان و نهادهای مختلف را در پی داشت. اجساد این افراد روز گذشته با حضور ده‌ها تن از باشنده‌گان این ولایت، خانواده‌های قربانیان و مقام‌های حکومتی به خاک سپرده شد.

خانواده‌های قربانیان حین خاک‌سپاری از حکومت خواستند که عاملان رویداد را مجازات کند و بیشتر از این به داعشیان، طالبان و افراد نفوذی آنان در حکومت‌های محلی مجال فعالیت ندهد.

جسدهای قربانیان رویداد غور به گونۀ دسته‌جمعی در منطقۀ کاسی شهر فیروزکوه در کنار جادۀ عمومی به خاک سپرده شدند. بازمانده‌گان قربانیان گفتند، هدف‌شان از این کار آن است تا مقام‌های حکومتی همه روزه با مشاهدۀ گورستان قربانیان، به اشتباهات‌شان پی برده و توجهی به جان‌ومال مردم داشته باشند.

به اشتراک بگذارید:
به اشتراک گذاری بر روی facebook
به اشتراک گذاری بر روی twitter
به اشتراک گذاری بر روی telegram
به اشتراک گذاری بر روی whatsapp
به اشتراک گذاری بر روی email
به اشتراک گذاری بر روی print

این مطلب در آرشیو سلام وطندار ذخیره شده است.

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید:

فیسبوک

توییتر

تلگرام