شماری از باشندهگان ولسوالی دشتقلعۀ تخار میگویند، شماری از سلفیها در این ولسوالی برای داعش سربازگیری میکنند و آنان تاکنون توانستهاند دهها جوان تخاری را به صفوف داعش جذب کنند.
بشیراحمد بشار، یکی از فعالان مدنی در دشتقلعه به سلاموطندار میگوید که سلفیها در این ولسوالی چندین مرکز آموزشی دارند و شماری از دانشآموزان مکتبها را پس از آموزشهای دینی به عنوان سرباز به صفوف داعش در ننگرهار می فرستند.
به گفتۀ آقای بشار، در بسیاری اوقات گروههای سلفی در حومۀ این ولسوالی از طریق بلندگوها پیامهای مربوط به داعشیان را پخش و مردم را برای پیوستن به این گروه تشویق میکنند.
به گفتۀ این فعال مدنی، تاکنون 60 جوان از ولسوالی دشتقلعه به ننگرهار فرستاده شدهاند تا به گروه داعش بپیوندند.
حامد، یک باشندۀ دشتقلعه که به گفتۀ خودش برخی از نزدیکانش به گروه داعش پیوسته است نیز میگوید که شماری از جوانان 16 تا 30 ساله با این گروه یکجا شدهاند و اکنون در ننگرهار سرگرم آموزشهای نظامیاند.
به گفتۀ حامد، بیشتر این جوانان از مدرسههای سلفیهای دشت قلعه به داعش پیوستهاند.
باشندهگان دشتقلعه میگویند که رهبری گروه سلفیها را در این ولسوالی دو تن به نامهای شیخطیب و مولوینبیل به دوش دارند که این افراد مخالف طالبان هستند.
از سوی دیگر، ملک تاتار از فرماندهان خیزشهای محلی در ولسوالیهای ماورایکوکچۀ تخار از پایگاهسازی و سربازگیری داعش و گروه جندالله در این بخش خبر میدهد و از حکومت میخواهد تا جلو فعالیت این گروهها را بگیرد.
اما خلیل اسیر، سخنگوی فرماندهی پولیس تخار از فعالیت و سربازگیری گروه داعش در این ولایت اظهار بیخبری میکند.
همچنان سخنگوی فرماندهی پولیس تخار فعالیت گروه داعش و جندالله در این ولایت را رد میکند و میگوید، تنها طالبان در ولسوالی اشکمش و ماورایکوکچه حضور دارند.
اما شماری از فعالان مدنی و باشندهگان دشتقلعه میگویند، مسئولان حکومتی از سربازگیری داعش و پایگاهسازی گروه جندالله در ولسوالیهای ماورای کوکچه آگاهاند، اما تلاش میکنند تا این موضوع را پنهان نگه دارند.
گفتنیست که سال گذشته پرچم سیاه رنگ داعش برای چند ساعت در ولسوالی درقد تخار برافراشته شده بود.
در این زمینه: