مهمانداران هواپیما نسبت به افراد عادی بیشتر به گونههای مختلف سرطان دچار میشوند. قرارگرفتن در تیررس اشعههای سرطانزا، اختلال در خواب، نبود هوای آزاد و دیگر موارد از عوامل دچار این گروه افراد به انواع سرطان خوانده میشود.
در تازهترین پژوهش دانشکدۀ بهداشت عمومی دانشگاه هاروارد که دستکم 5 هزار مهماندار را مورد بررسی قرار داده است، آمده که مهمانداران هواپیما 50 درصد بیشتر از دیگران در تیررس ابتلا به سرطان سینه قرار دارند و این رقم در مهماندارانی که خطر ابتلا به سرطان معده تهدیدشان میکند به 74 درصد میرسد.
دکتر ایرنا موردوخیم، استاد دانشگاه هاروارد میگوید که در این پژوهش انواع سرطانهای جلدی نیز میان مهمانداران تشخیص شده و عموماً عوامل این بیماریها کموزنی و مصرف سیگار بوده است.
بر بنیاد پژوهش دانشگاه هاروارد، 3.4 درصد سرطان سینه در میان مهمانداران هواپیما شایع است که این رقم در میان مردم عادی به 2.3 درصد میرسد. سرطان گردن 1 درصد میان مهمانداران و میان مردم عادی 0.7 درصد، سرطان معده و روده به 0.47 درصد میان مهمانداران و میان مردم عادی به 0.27 درصد، سرطان تایروید به 0.67 درصد میان مهمانداران هواپیما شایع بوده و در میان مردم عادی این رقم به 0.56 درصد میرسد.
بر پایۀ این پژوهش، خطر ابتلا به سرطان سینه و انواع سرطانهای جلدی میان زنان مهمانداری که هیچ فرزند ندارند یا بیشتر از سه فرزند دارند، بیشتر است.
پژوهشگران میگویند، پس از پنج سال خطر ابتلا به انواع سرطانهای جلدی میان مهمانداران هواپیما افزایش مییابد، اما این خطر با تنظیم اوقات کاری و دوری از اشعۀ رادیواکتیو قابل پیشگیری است.