رییس اجرایی: حزب‌التحرير به گونۀ گسترده در دانشگاه‌های کشور نفوذ كرده است

آقای عبدالله عبدالله، رییس اجرایی حکومت وحدت ملی می‌گوید که حزب‌التحریر جوانان را شست‌وشوی مغزی می‌دهد و آن‌ها را برای انجام فعالیت‌های هراس‌افگنانه بر علیه نظام و مردم افغانستان تشویق و تحریک می‌کند.

رییس اجرایی از فعالیت‌های این گروه به شدت ابراز نگرانی می‌کند و می‌گوید که شکار اصلی این حزب نوجوانان و به ویژه جوانان دانشگاهی است. به گفتۀ آقای عبدالله، حزب‌التحریر اساساً حزبی سیاسی نیست و با استفاده از نام احزاب، در پی انجام فعالیت‌های تروریستی در منطقه و به خصوص در افغانستان است.

به گفتۀ رییس اجرایی، با این که نیروهای امنیتی از فعالیت‌های حزب‌التحریر هیچ‌گاه بی‌خبر نبوده اند، اما تاکنون توجهی جدی و همه‌جانبه نیز در راستای منع و مبارزه با کارکردهای این حزب صورت نگرفته است. اما شورای وزیران مصمم است که با همکاری نهادهای امنیتی، طرحی را برای مبارزه با اندیشه‌ها و فعالیت‌های مخرب این حزب تدوین کند.

چندی پیش، شماری از دانشجویان دانشگاه ننگرهار در اعتراض به پرداخت نشدن حقوق ماهوار دانشجویی‌شان، دست به اعتراض و بستن دروازۀ دانشگاه زدند و با در دست داشتن پرچم‌های گروه داعش و طالبان، شعارهایی برضد دولت و نظام‌های دموکراتیک سر دادند. آن‌ها خواستار تغییر نظام سیاسی و ارزش‌های سازندۀ آن بودند و در شعارهای خود، از نظام سیاسی ـ اجتماعی خلافت و امارت اسلامی دفاع می‌کردند.  

پیش از این نیز، نهاد پژوهشی واحد تحقیق و ارزیابی افغانستان (AREU ) با نشر گزارشی تحقیقی گفت که فعالیت‌های حزب‌التحریر در مکتب‌های لیسۀ کشور به صورت گسترده جریان دارد و گروه‌ها و احزاب تندروی اسلامی به شدت در میان نوجوانان نفوذ کرده اند.

این تحقیق در ولایت‌های زابل، کندهار، هلمند، غزنی، پکتیا، لوگر، وردک، کابل، کاپیسا، پروان، تخار، کندز، بغلان، بدخشان، بلخ، هرات، کنر، لغمان و ننگرهار انجام شده بود. دراین میان دو ولایت تخار و کندز، خیل عظیمی از دانش‌آموزان و دانشجویان تندرو را در دامان خود پرورش داده اند.

به اشتراک بگذارید:
به اشتراک گذاری بر روی facebook
به اشتراک گذاری بر روی twitter
به اشتراک گذاری بر روی telegram
به اشتراک گذاری بر روی whatsapp
به اشتراک گذاری بر روی email
به اشتراک گذاری بر روی print

این مطلب در آرشیو سلام وطندار ذخیره شده است.

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید:

فیسبوک

توییتر

تلگرام