روایت پناهجویی که شش ساعت پس از ورود به ترکیه اخراج شد

عباس

عباس رضایی، مهاجر افغانستان که سال‌ها در ایران سکونت داشت، شش ساعت پس از ورود به ترکیه از این کشور اخراج شد.

عباس می‌گوید، ایران را به قصد ترکیه ترک کرد به امید این که شاید روزهای خوب‌تری در انتظارش باشد، اما به محض ورود به ترکیه، این رویای شیرین به کابوسی تلخ تبدیل شد.

به گفتۀ او، روایت زندگی او، داستان زندگی هزاران جوان افغانستان است که بر اثر جنگ در کشور، تلاش‌های‌شان برای ساختن آینده‌یی روشن، همواره ناکام مانده است.

عباس در حالی از ترکیه اخراج می‌شود که در هیچ دفتر رسمی نامش به عنوان پناهجو ثبت نشده و اسکان داده نشده است.

عباس می‌گوید که مانند او، روزانه ده‌ها پناهجوی افغانستان به صورت غیررسمی از کشورهای اروپایی بدون این که مقام‌های کشورهای اروپایی یا افغانستانی باخبر شوند، اخراج می‌شوند.

به گفتۀ عباس، پولیس ترکیه آن‌ها را از یک شکاف مرزی که خودشان ساخته بودند اخراج کردند، «بدون این که حتا مقام‌های دولت ترکیه باخبر شوند.»

عباس در حالی روایت زندگی‌اش را تعریف می‌کند که مسئولان وزارت امور مهاجرین و بازگشت‌کنندگان از بهبود وضعیت پناهجویان در اروپا خبر می‌دهند.

سیدحسین عالمی بلخی، وزیر امور مهاجرین و بازگشت‌کنندگان می‌گوید که شمار مهاجران اخراج‌شده در هشت ماه نخست سال جاری میلادی از اروپا به 520 تن می‌رسد. این رقم در سال 2016 و 2017 به ترتیب به 580 و 780 تن می‌رسیده است. به گفتۀ آقای عالمی، وضعیت زندگی پناهجویان در اروپا نسبت به گذشته بهتر شده و شمار افرادی که اخراج می‌شوند نیز کاهش یافته است.

نظر به آمار وزارت امور مهاجرین و بازگشت‌کنندگان، قبل از سال 2016، شمار مهاجرانی که اخراج می‌شدند به هزاران تن در سال می‌رسید.

به اشتراک بگذارید:
به اشتراک گذاری بر روی facebook
به اشتراک گذاری بر روی twitter
به اشتراک گذاری بر روی telegram
به اشتراک گذاری بر روی whatsapp
به اشتراک گذاری بر روی email
به اشتراک گذاری بر روی print

این مطلب در آرشیو سلام وطندار ذخیره شده است.

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید:

فیسبوک

توییتر

تلگرام