با گذشت 24 سال از ایجاد ولسوالی جلگه در جوار ولسوالی نهرین بغلان، این ولسوالی هنوز بازار ندارد. گفته میشود که به دلیل اختلاف و کشمکشها میان باشندگان و ولسوال جلگه، این ولسوالی هنوز بیبازار مانده است.
با این که پس از سقوط رژیم طالبان و آغاز حکومت موقت حامد کرزی تا کنون میلیونها دالر در بغلان سرازیر شده، اما از بازسازی و نوسازی گرفته تا تأمین امنیت و انرژی برق، و آبرسانی هیچ یک از این موارد در ولسوالی جلگه تطبیق نشده است.
شماری از باشندگان این ولسوالی اختلافات میان مردم و ولسوال را عامل اصلی موجودیت این مشکلات در این ولسوالی میدانند.
فضل منالله، یگانه دکاندار جلگه است که در قفسههای دکانش کمتر میتوان مواد مورد نیاز باشندگان این ولسوالی را یافت. نرخ کالاهایی که در دکان فضل منالله یافت میشود، دو یا سه برابر نرخ بازار روز است. او میگوید، با این که دو سال پیش این دکان را بنیان گذاشته، اما تا کنون کسی را در این ولسوالی به نام شهردار نمیشناسد.
باشندگان ولسوالی جلگه قصههای تلخی از ناهنجاریهای موجود در این ولسوالی دارند.
در گوشهیی از این ولسوالی مرد معیوبی از ظلم و ستم افراد مسلح غیرمسؤول شکایت دارد. این مرد که نورمحمد نام دارد میگوید، گروهی از افراد مسلح خانه و کاشانهاش را به آتش کشیدهاند و هیچ مرجع و نهادی نیست که به دادش برسد.
با تلاشهای زیاد موفق به دریافت دیدگاه ولسوال جلگه در بارهی ادعاهای باشندگان این ولسوالی نشدیم.
عبدالحی نعمتی، والی بغلان که چندی پیش به این ولسوالی رفته است، با تأیید موجودیت چالشهای ذکرشده میگوید که کمیسیونی را ایجاد کردهاند تا در کنار رسیدگی به مشکلات امنیتی، به رفع اختلافها و کشمکشها برای تعیین موقعیت بازار ولسوالی نیز بپردازد.
ولسوالی جلگه با داشتن بیش از 40 هزار تن جمعیت در فاصلهی بیش از یکصد کیلومتری شهر پلخمری، مرکز بغلان واقع است و بیشتر در فصلهای زمستان و بهار به دلیل بارش برف و سرازیرشدن سیلابها، جادهی عمومی این ولسوالی به روی ترافیک بسته میشود.