حقوق کم و نبود مصونیت شغلی؛ خبرنگاران از مشکلات‌شان می‌گویند

شماری از خبرنگاران با انتقاد از بی‌توجهی حکومت و نهاد‌های مدافع خبرنگاران می‌گویند که آنان به ماشین کار تبدیل شده‌اند و مسؤولان رسانه‌ها خلاف قانون کار کشور با خبرنگاران قرارداد می‌بندند، اما نهادهای مدافع حقوق خبرنگاران تاکنون به این معضل توجه نکرده‌اند. خبرنگاران می‌گویند، با این که برخی از آنان کشته‌، زخمی، لت‌وکوب و تهدید می‌شوند، هنوز هم به خاطر اطلاع‌رسانی برای مردم تلاش می‌کنند.

نوید بارکزی یکی از خبرنگاران با نگرانی از نبود مصونیت‌ شغلی خبرنگاران می‌گوید، قراردادهایی که مسؤولان رسانه‌ها با خبرنگاران امضا می‌کنند، خلاف قانون کار است، اما تاکنون هیچ نهادی به خاطر دفاع از حقوق خبرنگاران و امتیاز اندک‌شان صدا بلند نکرده است.

اتحادیۀ ملی ژورنالیستان افغانستان، دیده‌بان رسانه‌های آزاد افغانستان (نی) و کمیتۀ مصونیت خبرنگاران نیز می‌گویند، مسؤولان رسانه‌ها قانون‌پذیر نیستند و با خبرنگاران ظالمانه برخورد می‌کنند.

سیده مژگان مصطفوی، معین وزارت اطلاعات و فرهنگ می‌گوید که مقررۀ طرز تأسیس و فعالیت رسانه‌های همه‌گانی خصوصی برای تأمین امنیت و مصونیت کاری خبرنگاران ایجاد شده است، اما خبرنگاران و نهادهای مدافع حقوق خبرنگاران برای عملی‌شدن آن به گونۀ جدی با این وزارت همکاری نمی‌کنند. او از نهادهای مدافع خبرنگاران و رسانه‌گران می‌خواهد که  برای از میان برداشتن این مشکلات، با آنان همکاری کنند.

پیش از این نیز، خبرنگاران از کارکرد نهادهای مدافع رسانه‌یی شکایت داشتند. آنان برخی از این نهادها را متهم به کارهای پروژه‌یی کرده و گفته بودند که این نهادها تاکنون برای خبرنگاران کار بنیادی‌یی نکرده‌اند.

به اشتراک بگذارید:
به اشتراک گذاری بر روی facebook
به اشتراک گذاری بر روی twitter
به اشتراک گذاری بر روی telegram
به اشتراک گذاری بر روی whatsapp
به اشتراک گذاری بر روی email
به اشتراک گذاری بر روی print

این مطلب در آرشیو سلام وطندار ذخیره شده است.

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید:

فیسبوک

توییتر

تلگرام