تمدید حمایت ناتو از نظامیان افغانستان تا 2024

حمایت ناتو از افغانستان تا سال 2024 ادامه خواهد داشت. ینس استولتنبرگ، دبیر کل ناتو در بروکسل می‌گوید، با وجود حملات در گوشه‌وکنار کشور که غیرنظامیان و نظامیان هدف قرار می‌گیرند، نیروهای امنیتی افغانستان پیشرفت قابل‌توجهی کرده‌اند و این پیشرفت‌ها در راه‌اندازی عملیات‌ها و حملات هوایی نیروهای امنیتی بیشتر محسوس است.

آقای استولتنبرگ می‌گوید که بر بنیاد تصمیم این دور از وزرای دفاع ناتو، کمک‌های مالی و نظامی در سطح کنونی با افغانستان ادامه خواهد داشت، با این حال تصمیم نهایی در نشست ماه آیندۀ سران ناتو اتخاذ خواهد شد.

دبیرکل ناتو می‌افزاید که حمایت ناتو از افغانستان به هدف تأمین اصلاحات، مبارزه با فساد، حفظ دستاوردهای حقوق‌ بشری‌، مبارزه با هراس‌افگنی و پیشگیری از تهدیدهات است.

ینس استولتنبرگ با اشاره به نقش شماری از کشورها در جنگ افغانستان می‌گوید که در نشست وزرای دفاع ناتو روی راهبردی منطقه‌یی گفت‌وگو شد و ناتو از کشورهای منطقه می‌خواهد تا حامی حکومت وحدت ملی باشند.

جیمز متیس، وزیر دفاع آمریکا نیز در این نشست خبری حضور یافت. آقای متیس می‌گوید که در نشست وزرای دفاع ناتو تصمیم‌های سازنده‌یی در بخش حفظ دموکراسی گرفته شد و تصمیم‌های کلیدی در نشست سران اتخاذ می‌شود.

به گفتۀ وزیر دفاع آمریکا، در نشست امروز وزیران دفاعِ این سازمان، 41 عضو ناتو بر ادامۀ تعهدات‌شان با افغانستان تأکید کرده‌اند.

آتش‌بس؛ گامی برای زمینه‌سازی صلح

اعلام آتش‌بس موقت و یک‌طرفۀ حکومت افغانستان با طالبان افغان یکی دیگر از موارد محوری این نشست خبری بود. دبیرکل ناتو از آتش‌بس حکومت با طالبان به عنوان اقدامی «شجاعانه و بی‌پیشینه» یاد می‌کند و می‌گوید، اکنون طالبان باید تصمیم بگیرند که با این اقدام موافق‌اند یا خیر.

آقای متیس می‌گوید که خواست ناتو از طالبان توافق با این آتش‌بس و نشستن دور میز گفت‌وگو است. به گفتۀ او، هدف از حمایت آتش‌بس حکومت افغانستان با این گروه، زمینه‌سازی برای تأمین صلح در این کشور است.

محمداشرف غنی روز پنج‌شنبۀ این هفته از 27ام ماه رمضان تا پنجم عید را در برابر طالبان افغان آتش‌بس اعلام کرد و به تمام نیروها در سراسر افغانستان دستور داده شد تا در حالت دفاعی قرار گیرند.

وزیر دفاع ایالات متحده نیز هدف از آتش‌بس حکومت افغانستان با طالبان را زمینه‌سازی برای تأمین صلح عنوان می‌کند. او موضع حکومت در برابر طالبان را نیرومند می‌داند و می‌گوید، با این که طالبان حملات خونینی را سازمان‌دهی کردند، اما در کل این گروه در اجرای برنامه‌هایش موفق نبوده و این عدم موفقیت نتیجۀ همکاری نیروهای آمریکایی و ناتو با نیروهای امنیتی افغانستان است.

مبارزۀ جهانی در برابر داعش، افزایش هزینۀ اعضای ناتو تا 2.2 درصد درآمدها و ایجاد واحدهای سریع برای شرایط بحرانی از دیگر موارد این نشست خبری بود.

نشست وزرای دفاع ناتو در ساختمان جدید این سازمان در بروکسل برگزار شد و به نمایندگی از افغانستان طارق‌شاه بهرامی، وزیر دفاع و معصوم استانکزی، رئیس عمومی امنیت ملی در این نشست اشتراک کرده‌اند.


در همین زمینه

حمایت ناتو از اعلام آتش‌بس یک‌طرفۀ حکومت افغانستان

دبیرکل ناتو: 3 هزار مربی دیگر به افغانستان اعزام می‌شوند

رئیس جمهور در برابر طالبان افغان آتش‌بس اعلام کرد

به اشتراک بگذارید:
به اشتراک گذاری بر روی facebook
به اشتراک گذاری بر روی twitter
به اشتراک گذاری بر روی telegram
به اشتراک گذاری بر روی whatsapp
به اشتراک گذاری بر روی email
به اشتراک گذاری بر روی print

این مطلب در آرشیو سلام وطندار ذخیره شده است.

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید:

فیسبوک

توییتر

تلگرام