مقامهای پاکستانی به مقامهای افغانستان اطمینان داده اند که زندهگی پناهجویان افغانستان را در این کشور تلخ نمیکنند.
این مقامها میگویند که پناهجویان افغانستان میتوانند بدون ترس در پاکستان زندهگی کنند.
پیش از این ادارۀ حمایت از پناهندهگان سازمان ملل خبر داده بود که پاکستان در یکماه گذشته بیش از 22 هزار پناهنده را از مزر تورخم بیرون کرده است.
این اداره میگوید که مقامهای امنیتی پاکستان با رفتار ناپسندشان، این پناهندهگان را مجبور به ترک این کشور کرده اند.
در همین حال، سفارت افغانستان در پاکستان خبر میدهد که با مقامهای ایالت خیبر پشتونخوا در مورد مشکلات پناهندهگان افغانستان گفتوگو کرده اند.
سفارت افغانستان در پاکستان با نشر خبرنامهیی گفته است؛ جانان موسیزی با مقامهای حکومتی ایالت خیبرپشتونخوا و عمران خان، رهبر حزب تحریک انصاف در این مورد گفتوگو کرده و آنها وعدۀ همکاری داده اند.
در این دیدار عمران خان تعهد سپرده است، مشکلات پناهندهگان ساکن در ایالت خیبرپشتونخوا را حل میکند.
عمران خان گفته است که ارتباط آنها با مهاجران افغانستان در این ایالت مثل گذشته خوب است.
عمران خان در این دیدارش با مقامهای سفارت افغانستان، به پناهندهگان افغانستان اطمینان داده است که در این ایالت بدون ترس زندهگی کنند و از پولیس نترسند.
در خبرنامۀ سفارت کابل در اسلامآباد آمده است که جانان موسیزی، سفیر افغانستان در پاکستان و رییس حزب تحریک انصاف برای حل مشکلات مهاجران افغانستان، بر ایجاد یک کمیتۀ مشترک تفاهم کرده اند.
پیش از این روزنامۀ پاکستانی "دن" نوشته بود که به خاطر سوء رفتار پولیس، شمار پناهندهگان برگشته به افغانستان، به بیش از 22 هزار تن رسیده است.
رییس کمیسیون کوچیان، پناهندهگان و بیجاشدهگان مجلس نمایندهگان میگوید که آنها با مقامهای پاکستانی در ارتباط اند و پس از این مشکلی برای این پناهندهگان ایجاد نخواهد شد.
محمدیوسف صابر به سلاموطندار گفت که آنها به مقامهای افغانستان اطمینان داده اند که برای بهبود وضعیت پناهندهگان تلاش میکنند.
صابر میگوید: «سفارت افغانستان در پاکستان به ما خبر داده است که عمران خان به آنها گفته است؛ پس از این مشکلی برای پناهندهگان افغانستان پیش نخواهد آمد».
به گفتۀ یوسف صابر، بر بنیاد تفاهمنامۀ قبلی با پاکستان، پناهندهگان افغانستان میتوانند تا پایان سال 2015 در پاکستان زندهگی کنند.
او میگوید: «بر بنیاد تفاهمی که میان حامد کرزی، رییس جمهور پیشین و نواز شریف، نخستوزیر پاکستان شده بود، پناهندهگان افغانستان حق دارند تا پایان سال 2015 در پاکستان زندهگی کنند».
یوسف صابر در پاسخ به این پرسش سلاموطندار که آمدن مهاجران از وزیرستان شمالی و برگشت هزارها خانوادۀ افغانستانی چه پیامدی برای دولت افغانستان داشته است، گفت: «این مشکل است، ما امروز دوشنبه در ترکیب یک هیأت به ننگرهار سفر میکنیم تا به مشکلات آنان رسیدهگی شود».
همچنان ریچارد دازینگر، مسؤول سازمان پناهندهگان میگوید که پناهجویان افغانستان از از سه دهه بدینسو در پاکستان ساکن اند. اگر آنها برگردند، در افغانستان هیچ چیز ندارند.
به گفتۀ او، این سازمان یکونیم میلیون دالر نیاز دارد تا به این پناهندهگان کمک کند.
وزارت خارجۀ پاکستان این ادعا را که پناهندهگان افغانستان مجبور به ترک پاکستان میشوند، رد میکند.
تسنیم اسلم، سخنگوی این وزارت گفته است که آنها تنها پناهندهگانی را دستگیر میکنند که به صورت غیرقانونی در این کشور زندهگی میکنند.
نزدیک به سه میلیون شهروند افغانستان در پاکستان زندهگی میکنند. از این میان، حدود یک میلیون نفر اسناد قانونی اقامت در این کشور را ندارند.
پناهندهگان افغانستان میگویند که به خاطر ناامنی، نداشتن جا برای زندهگی و نبود کار، تمایلی به برگشت ندارند.